„Avem datoria să învățăm o lecție”

Președintele României, Klaus Iohannis, le solicita românilor, printr-un mesaj video, postat pe pagina sa de Facebook, să fie solidari și să ceară autorităților să fie responsabile, astfel încât tragedii, cum a fost cea de vineri seara, să nu se mai întâmple.

”În aceste momente avem datoria să învățăm o lecție, din păcate plătită cu atâtea vieți, cu atâta suferință.

Nu mai avem voie sa tolerăm incompetența unor autorități, ineficiența unor instituții, nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide.

Trebuie să ne asumăm, fiecare, rolul de cetățeni activi și implicați, care știu să acționeze împreună, pentru că le pasă de societatea și țara în care trăiesc, să fim solidari și să cerem autorităților să fie responsabile, pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple niciodată.

Zecile de tineri loviți crunt și familiile lor merită acest angajament al nostru”, afirmă șeful statului.

“Mă adresez astăzi fiecăruia dintre dumneavoastră cu gândul că traversăm un moment de grea încercare.

O tragedie cumplită a lovit sute de familii din România.

Fie că ne îndreptăm gândurile spre cei care au pierit în incendiul devastator, fie că ne rugăm pentru sănătatea și supraviețuirea tinerilor care se luptă pentru viață în spitale, trebuie să privim această tragedie cu toată compasiunea, dar și cu toată responsabilitatea.

Sunt momente când o națiune își dă măsura coeziunii, solidarității și până la urmă, a tăriei sale.

Astăzi putem să arătăm cu toții că ne pasă și că suntem uniți.

Ne-au arătat-o deja sute de asistente, infirmiere și medici care au venit la spitalele lor fără să fie chemați sau obligați, miile de români care au donat sânge, sau zecile de studenți și voluntari ce și-au oferit sprijinul oriunde era necesar”, mai spune președintele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.