Străini răniți în incendiul de seara trecută

Patru cetățeni străini au fost răniți aseară, în incendiul de la clubul Colectiv. Este vorba despre doi spanioli, și un italian, internati la Spitalul SRI, și un german internat la Spitalul Universitar.
În total, la Spitalul SRI sunt internați 7 răniți. Dintre aceștia 4 au răni foarte grave, iar 3 sunt intoxicați cu fum.

27 de pacienti sunt internați în momentul de față la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Calea Griviței. 17 persoane au arsuri pe 15, până la 20% din suprafața corpului. În prezent sunt stabilizați, dar starea lor de sănătate se poate schimba de la o oră la alta.

Astăzi si mâine vor avea loc mai multe intervenții chirurgicale de transplant de piele. Pacienții vor fi trimiși în funcție de gravitatea stării lor și la spitale din străinătate, dar și la alte spitale din țară.

La Spitalul Floreasca, 13 răniți grav au fost supuși operațiilor.
La Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, trei dintre cei 14 răniţi internaţi se află în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic, cu prognostic rezervat, au informat reprezentantii unităţii medicale.

Este vorba despre pacienti cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani. Potrivit reprezentanților Spitalului Carol Davila, de aseară și până în prezent, personalul medical a lucrat continuu, fiind efectuate 14 operaţii. Instituția mai anunță că cei care doresc să doneze sânge se pot adresa, zilnic, între orele 8:00-12:00, la Centrul de hematologie transfuzională a Ministerului Apărării Naţionale, din incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar.

Pe de altă parte, oamenii deja au răspuns la apelul medicilor la solidaritate. Aproape 600 de persoane au venit să doneze sânge la Centrul de Transfuzie din Capitală.

Cei care vor să meargă să doneze sânge trebuie să țină cont de anumite condiții.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină, Doina Goşa, spune ca unitatea se va închide astăzi la ora 15:00, iar programul va fi reluat luni.

Citește AICI toate amănuntele din tragedia nopții trecute

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.