„România este în stare de şoc!”, scrie presa internațională

sursa foto: CNN

Mai multe canale media din întreaga lume au relatat în această noapte despre tragedia petrecută în Clubul Colectiv din Bucureşti, unde cel puţin 27 de oameni au murit, iar alţi 170 au fost răniţi într-un incendiu izbucnit în timpul unui concert.

Materialele editoriale despre tragedia petrecută în centrul Bucureştiului sunt primele la rubricile de ştiri Google în limbile engleză, franceză, italiană şi germană.

Reuters, principala agenţie de știri din Marea Britanie, a declarat ce s-a întâmplat în noaptea trecută este unul dintre cele mai grave accidente produse în România în istoria recentă. Reuters citează un supravieţuitor, care spune că o bucată din tavan a luat foc, din cauza artificiilor.

Şi postul de televiziune CNN anunţă incendiul din clubul din Bucureşti. „Un incendiu produs într-un club din Bucureşti s-a soldat cu 27 de morţi, alte zeci de persoane fiind rănite”, a transmis CNN, care precizează că în local a avut loc un show cu efecte pirotehnice. CNN redă şi o parte din mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că este un moment trist pentru întreaga naţiune.

Şi publicaţia britanică The Guardian scrie despre teribilul incendiu din capitala României. The Guardian precizează că, în momentul exploziei, în club se aflau între 300 şi 400 de oameni. Ziariştii britanici precizează că toate cadrele medicale au fost chemate de acasă din cauza numărului mare de victime.

Publicaţia germană Der Spiegel îl citează pe Raed Arafat, care a declarat că numărul morţilor ar putea creşte. Der Spiegel scrie şi că foarte mulţi răniţi au primit primul ajutor pe stradă, chiar în faţa clubului.

„Bucureşti: 26 de morţi şi 88 de răniţi în stare gravă după o explozie produsă într-o discotecă”, titrează cotidianul francez Le Parisien. „Incendiu mortal într-un club de noapte din Bucureşti”, notează Le Monde. Şi ziarul francez Le Figaro redă spusele unui martor ocular, care a descris busculada produsă după izbucnirea incendiului.

Tragedia de la Bucureşti este relatată şi de numeroase posturi de televiziuni din ţările vecine, dar şi de canalul de limbă arabă, Al-Jazeera.

Şi ziarul Corriere della Sera, precum şi agenţiile italiene ANSA, AGI şi Adnkronos relatează despre drama din România. „Bucureşti: explozie într-o discotecă, cel puţin 27 de morţi”, titrează cotidianul italian La Repubblica.

„Tragedie într-un club de noapte din Bucureşti: zeci de fani heavy-metal au murit într-o explozie”, notează postul german N-TV. „Tragedie în România: cel puţin 26 de morţi în urma unei explozii produse într-un club din Bucureşti”, scrie revista germană Focus.

Informaţia a fost preluată şi de Agenţia France Presse, de Associated Press, de presa rusă, germană, italiană şi chineză.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.