Cele mai performante firme din capitala, premiate de CCIB

Bucurestiul si-a desemnat miercuri campionii in business.

Camera de Comert si Industrie Bucuresti(CCIB) a anuntat intr-un cadru festiv cele mai performante firme din capitala, care au intrat in clasamentul Top 10 pe anul 2014.

Topul include societatile comerciale cu cele  mai bune rezultate din şase mari domenii de activitate: cercetare-dezvoltare şi high tech; industrie; construcţii; servicii; comerţ-turism; si respectiv agricultură –pescuit.

In fiecare domeniu clasamentele au fost alcatuite diferentiat in functie de dimensiunea companiilor : intreprinderi foarte mari (cu peste 1000 de salariati), intreprinderi mari (intre 250 si 1000 de salariati), intreprinderi mijlocii (intre 50 si 250 de salariati), intreprinderi mici (intre 10 si 50 de salariati) precum si microintreprinderile (cu mai putin de 10 salariati).

Pentru desemnarea celor mai bune companii, CCCIB a tinut cont atat de cifra de afaceri, dar mai ales de rata profitului raportat la cifra de afaceri, de eficienta utilizarii resurselor umane precum si de eficienta utilizarii capitalului angajat.

«Cu un nivel al somajului de sub 2%,  Bucurestiul concentreaza 24% din comerciantii activi din Romania si aproape 30% din suprafata de vanzare la nivel national » a declarat prof. univ. dr. Sorin Dimitriu, presedintele CCCIB.

« Firmele bucurestene realizeaza 17% din valoarea exporturilor şi 28% din valoarea importurilor Romaniei, circa 60% din activitatea de cercetare ştiinţifică a ţării, si au 20% din totalul salariaţilor consemnaţi la nivel naţional. Regiunea Bucuresti-Ilfov a atras 59,2% din totalul investiilor straine directe de dupa 1990, adica circa 36 de miliarde de euro » a adaugat presedintele CCIB.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.