Evenimentele culturale ale zilei

CINEMA

Cea de-a VI-a ediţie a festivalului „Les Films de Cannes a Bucarest” începe în această zi de vineri în trei săli.

-la Cinema Studio:

  • de la ora 17:45, este proiectată gratuit drama „Un etaj mai jos”, în prezenţa regizorului Radu Muntean;
  • de la ora 20:15, începe gala de deschidere ce cuprinde şi proiecţia, în prezenţa realizatoarei Emmanuelle Bercot, a dramei „La tête haute” ce a deschis şi ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes.

– la sala Elvira Popescu a Institutului Francez:

  • de la ora 15:30, rulează gratuit drama „Un profet” realizată de Jacques Audiard;
  • de la ora 18:45, „Mon Roi / Regele meu”, dramă romantică de Maïwenn, în prezenţa actriţei Emmanuelle Bercot ce a obţinut Premiul pentru interpretare feminină pentru rolul principal jucat în acest film;
  • de la ora 21:45, „A Cemetery of Splendour”, dramă suprarealistă, şi totuşi reală, realizată de thailandezul Apichatpong Weerasethakul.

– la CinemaPRO:

  • de la ora 15:30, „Sicario”, dramă plină de acţiune de Denis Villeneuve;
  • de la ora 18:15, „Journey to the Shore”, dramă realizată de Kiyoshi Kurosawa distins cu Premiul pentru regie al secţiunii Un Certain Regard;
  • de la ora 21:00, „Povestea poveştilor”, film istoric şi fantastic de Matteo Garrone, adaptarea primei cărţi de basme din lume, „Pentamerone”, scrisă în 1600 de Giambattista Basile.

Romania International Film Festival continuă la Cinemateca Union unde a programat:

– de la ora 15:30, documentarul „Expediţie Vf. Everest 2003” de Şerban Georgescu;
– de la ora 17:00, drama „Eva” realizată de Adrian Popovici, cu Vanessa Redgrave în rolul titular;
– de la ora 19:15, premieră „Crimă inocentă”, un film despre traficul de copii şi munca lor ilegală realizat de Adrian Popovici;
– de la ora 21:30, în secţiunea CineBlackSea, drama „Tevanik”, coproducţie Armenia-Lituania, regizată de Jivan Avetisyan.

DANS

eXplore Dance Festival continuă, având în programul de azi spectacolul „Body of Grace” de şi cu Valentina De Piante Niculae ce începe de la ora 19.30’ la WASP- Working Art Space and Production.

Premiera spectacolului „Coregrafie de Grup”, conceput de Mihaela Dancs, are loc de la ora 19.30’ la Centrul Naţional al Dansului, Sala Stere Popescu.

SPECTACOL

ArCuB găzduieşte în sala sa din Str. Batişte un nou spectacol fenomen conceput şi interpretat de Dan Puric: „Suflet Românesc”, un one man show cu o combinaţie unică de pantomimă cu mai multe forme de dans ce are prima reprezentaţie astă-seară de la ora 20:00.

MUZICĂ

Violonistul maghiar Antal Zalai este solistul concertului susţinut de Orchestra Naţională Radio sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, de la ora 19:00, la Sala Radio. În program: Concertul nr. 1 în la minor pentru vioară şi orchestră de Karl Goldmark, trei dintre Dansurile ungare (1, 5 şi 6) compuse de Brahms, alte trei (1, 2 şi 8) din Dansurile slave compuse de Dvořák şi Dansurile polovţiene, interpretate cu participarea Corului Academic Radio.

Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Christian Badea, având în program: Uvertura operei „La Clemenza di Tito” şi Arii de operă compuse de Mozart – solistă Roxana Constantinescu, precum şi Simfonia nr. 2 de Edward Elgar.

Lasă un răspuns