Primăria Capitalei nu are bani pentru a prelua Metrorex

Pe 13 octombrie, Ministerul Dezvoltării punea în dezbatere publică un proiect de lege care urmărește o organizare unitară a transportului public, la nivelul tuturor autorităților publice din țară. Conform acestui proiect, în cazul Bucureștiului, metroul ar urma să treacă de la Ministerul Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei, pentru ca Municipalitatea să poată realiza și coordona un sistem integrat și intermodal de transport.

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, spune că Primăria Capitalei nu are banii necesari pentru preluarea Metrorex SA. În condițiile în care bugetul total al Bucureștiului a fost, anul trecut, de aproximativ 850 de milioane de euro, subvențiile pentru RADET și RATB s-au ridicat la aproximativ 240 de milioane de euro, iar acestea trebuie majorate.

Dacă Municipalitatea ar prelua și metroul iar, la subvențiile pentru regia de termoficare și cea de transport, s-ar adaugă cele 80 de milioane de euro, necesare pentru a subvenționa metroul, aceste costuri ar ajunge să reprezinte aproape 40% din bugetul Municipalității, explică Pieptea. El este de părere că Primăria Capitalei nu trebuie să se transforme într-o instituție a cărei singură activitate ar consta în acordarea de subvenții și care nu ar mai avea resurse financiare pentru investiții, pentru dezvoltare.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.