O fotografie unică cu iceberg-ul care se pare că ar fi dus la scufundarea Titanicului, scoasă la licitaţie

Foto: mirror.co.uk

O fotografie unică în care apare un iceberg despre care se spune că ar fi cel ce a dus la scufundarea Titanicului va fi scoasă la licitaţie. Fotografia a fost făcută de către şeful stewarzilor de pe Prinz Adalbert în dimineaţa zilei de 15 aprilie 1912, la câteva ore după ce Titanicul s-a scufundat în urma coliziunii cu un iceberg, relatează CNN. Imaginea a fost însoţită de o notă a celui care a făcut-o, în care susţinea că a văzut pe iceberg vopsea roşie, care părea că a apărut acolo în urma coliziunii cu o navă.

„A doua zi după scufundarea Titanicului, vaporul Prinz Adalbert a trecut pe lângă icebergul din această fotografie. Nu ştiam încă dezastrul care s-a întâmplat cu Titanicul. Pe o parte (a icebergului – n. red) vopseaua roşie era vizibilă şi părea făcută de decopertarea unei nave”, mai scrie în bilet. Acesta este semnat de şeful stewarzilor, M. Linoenewald, şi de trei membri ai echipajului.

Fotografia a stat ani de zile pe un perete al casei de avocatură care îi reprezenta pe proprietarii Titanicului, White Star Line. Firma s-a închis în 2002, iar cei patru parteneri scot acum fotografia la licitaţie însoţită de respectiva notă. Preţul estimat este de 15.400-23.200 de dolari. Nava Titanic, care avea la bord 2.200 de persoane, s-a scufundat în 1912, în urma tragicului eveniment şi-au pierdut viaţa 1.517  persoane.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.