Ce-i trebuie chelului? Statuie …

Pe Bulevardul Buzești-Berzei, chiar la sensul giratoriu de la intersecția cu străzile Popa Tatu și Mircea Vulcanescu, Primăria Capitalei desfășoară lucrări pentru amplasarea unei statui. Nu mă voi referi la personalitatea căreia îi este dedicat monumentul, pentru că nu valoarea acesteia este in discuție.

01.Bulevardul Budești-BerzeiPe aceeași arteră, pe aceeași parte pe care se va afla statuia, pe dreapta, în sensul de mers către Știrbei Vodă, la doar câțiva metri mai sus, se intind falnic vreo trei maidane, pline de noroi, de bălți și de gunoi, pe care lumea din zonă le folosește drept parcări. Cel mai urât dintre toate este terenul pe vare s-a aflat Hala Matache, demolată pentru lărgirea bulevardului. Terenul a fost expropriat, odată cu hala, și se află în proprietatea Primăriei Capitalei.

Desigur, la vremea respectivă, se vorbea despre reconstruirea monumentului istoric. Însă, acum, cred că ne dăm seama cu toții că acest lucru nu se va întâmpla sau cel puțin nu prea curând. Intrebarea este, însă, de ce proprietarul terenului nu îl salubrizeaza și nu organizează, spre exemplu, o parcare civilizată, fără bălți, noroaie și mizerie? Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că proprietarul, Municipalitatea, are obligația de a îngrădi și de a inierba terenul viran, potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.