„Sub zodia Mariei” la Teatrul de pe Lipscani

Dupa aproape doi ani de la premiera, SUB ZODIA MARIEI, revine pe scena bucuresteana.
Realizat initial impreuna cu regretatul actor Eusebiu Stefanescu, spectacolul a fost abandonat din motive lesne de inteles. Reluarea lui se va face pe scena Teatrului de pe Lipscani, intr-o noua formula, cu Adriana Trandafir, Tomi Cristin, pianistul Radu Catalin Gratianu si bineinteles, cea care a dat viata celor patru Marii omagiate, Maria Gheorghiu.

Sub Zodia Mariei afis Teatrul de pe Lipscani„De ce Sub Zodia Mariei? Pentru că este o poveste care trebuie spusă. Pentru că ea începe în Grădina Maicii Domnului. Pentru că Fecioara Maria încă ne veghează. Pentru că prințesa bizantină, Maria de Mangop, a devenit a noastră, plătind supremul preț din însoțirea cu domnitorul Ștefan cel Mare. Pentru că am avut cândva o mare regină, care a știut să joace bine cartea României la Curțile Europei, care a îmbrăcat haina militară atunci cand ostașii Armatei Române aveau nevoie de îmbărbătare și care a iubit România, țara ei de adopție, mai presus de orice. Pentru că povestea Reginei Maria și a inimii ei trebuie știută de toți românii. Pentru că am mai avut o Marie, care a știut să ducă în lume frumusețea cântecului popular românesc, pe numele ei Maria Tănase.” Maria Gheorghiu

Data reluarii spectacolului nu a fost aleasa intamplator, el fiind programat in 30 octombrie, la o zi dupa celebrarea a 140 de ani de la nasterea Reginei Maria, in jurul personalitatii careia a fost construit spectacolul si in preajma zilei (3 nov.) in care vor avea loc ceremoniile militare si religioase prilejuite de intoarcerea acasa a inimii Reginei, care se va odihni in sfarsit in locul in care a batut pentru ultima data, castelul Pelisor.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.