Roberto Ababei a fost arestat pentru 30 de zile

Fostul adjunct al şefului Poliţiei Capitalei este acuzat că a luat 10.000 de euro la administratorii unei firme care fusese controlată, promiţând că va interveni la poliţişti de la Economic.
Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel, însă este executorie, astfel că Ababei, reţinut aseară de procurorii DNA, va rămâne în arest.
Ababei a fost eliberat astazi din funcţia de adjunct al Poliţiei Capitalei, ca urmare a reţinerii.
El a fost audiat a DNA, în dosarul în care este suspectat de trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 14 iulie – 6 august 2015, Roberto – Ştefan Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală 13.000 euro şi produse alimentare, lăsându-i pe aceştia să creadă că, prin funcţia deţinută, are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni de evaziune fiscală, săvârşite de cele două persoane, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

De asemenea, în acelaşi context, Ababei le-a creat persoanelor respective impresia că are influenţă şi asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Capitalei care conduce, îndrumă şi controlează activitatea serviciului anterior menţionat, promiţând, în mod repetat oamenilor de afaceri, că îi va determina pe funcţionarii publici din cadrul DGPMB să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activităţile cu privire la infracţiunile faţă de care se desfăşurau cercetări.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Roberto Ababei a fost director general adjunct al Poliţiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, şeful Poliţiei Sectorului 2.

În perioada noiembrie 2009 – aprilie 2010, Ababei a fost împuternicit la comanda Poliţiei Sectorului 2, iar din 2005 până în noiembrie 2009, a condus Secţia 8 Poliţie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul şefului Secţiei 8.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.