Cele mai tari evenimente culturale pe care nu trebuie să le ratezi astăzi în Bucureşti!

CINEMA

În cadrul programului „JOIA de Film”, la Spaţiul Public European, de la ora 19 este proiectată ultima parte, „Speranţă”, din trilogia „Paradis” semnată de cineastul austriac Ulrich Seidl.

EVENIMENTE

În cadrul Bucharest Art Week 2015, la care Bucureşti Fm este partener media, la Muzeul Ţăranului Român sunt proiectate filme în premieră:
13432033-movie-theme-design– de la ora 15, „Valea Plângerii”, documentar de Mihai Andrei Leaha, Andrei Crişan şi Iulia Hossu despre holocaustul romilor povestit de supravieţuitori;
– de la ora 16.10’, „A Song for Argyris”, documentar de Stefan Haupt ce spune povestea vieţii unui supravieţuitor al masacrului nazist din micul sat grec de fermieri Distomo din 1944, pe când era doar un copil;
– de la ora 19.40’, „Iraqi Odyssey”, este un documentar în care cineastul iraqian Samir urmăreşte emigrarea familiei sale de peste jumătate de secol.

La acelaşi Muzeu, de la ora 18 este programată conferinţa „Reconstruind istoria: Ce ne spun dosarele Securităţii despre sistemul de supraveghere înainte de 1989”, moderată de Andrei Oişteanu şi având ca invitaţi pe Germina Nagat, Andrei Ursu şi Andrei Muraru.

MUZICĂ

Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Camil Marinescu având în program Simfonia nr. 7 de Gustav Mahler.

world-music-dayDe la ora 19.30’, la Sala Mare ArCuB din Hanul Gabroveni are loc concertul de deschidere al primei serii „Da Capo – ArCuB Chamber Music Series” cu participare internaţională. Susţinut de renumiţii virtuozi Vlad Stănculeasa, Răzvan Popovici, Valentin Răduţiu şi Oliver Triendl concertul din această joi are în program lucrări de Beethoven, Paganini, Enescu, Edward Elgar, Milan Mihajlović şi Vladimir Mendelssohn.

Hindi Zahra concertează pentru prima dată în România alături de trupa sa (doi chitarişti, percuţie şi bas), de la ora 20 la Sala Radio, ocazie cu care îşi promovează noul disc, „Homeland”.

Până pe 18 octombrie are loc Maximum Rock Festival 2015, primul concert având loc în această zi de joi, de la ora 19.30’ în Club Colectiv, unde cântă trupele: Target, Gothic şi Hteththemeth. Pe lângă concerte, acest festival ce se desfăşoară şi la Arenele Romane cuprinde diverse activităţi interactive, expoziţii, târguri şi performance-uri.

Cristi Minculescu şi trupa Iris susţin de la ora 19 la sala Polivalentă concertul bucureştean din turneul naţional „Din nou împreună”.

Artistul portughez Ricardo Caria îşi promovează albumul său de „Alma no Fado” printr-un turneu ce cuprinde şi concertul pe care-l dă, de la ora 20, la Palatul Naţional al Copiilor.

EXPOZIŢII

Paints and brushesÎn spaţiile medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni, este vernisată, la ora 18, expoziţia „Monumentul Marii Uniri – de la proiect la inaugurare”. Organizată în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, este deschisă până pe 30 octombrie şi cuprinde fotografii, machete şi multimedia cu imaginea monumentului pe care artistul Ioan Bolborea l-a realizat pentru a celebra, în anul 2018, „Centenarul Marii Uniri”.

La Conceptual Gallery, de la ora 19 are loc vernisajul expoziţiei retrospective Constantin Calafateanu şi este relansat albumul monografic al acestui artist plastic editat de Luiza Barcan.

CONFERINŢE

Deschidere de „stagiune” la Cafeneaua critică cu seminarul „Omul împotriva vieţii?” ce începe de la ora 19 în Club A şi la care participă 129 de artişti şi grupuri artistice din toate generaţiile. Discuţia se desfăşoară sub genericul Salonului „Arte în Bucureşti”, ediţia a VI-a (26 sep.-9 oct.).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.