Vioara lui Enescu in licee‏

Vioara Guarnieri del Gesu care i-a apartinut lui George Enescu a parasit in aceasta saptamana Muzeul George Enescu si se va afla intr-un interesant intinerariu in cinci licee bucurestene, in cadrul proiectului „Vioara lui George Enescu in licee”.
Violonistul Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail sunt protagonistii acestei aventuri muzicale, menite sa valorifice mostenirea marelui compozitor dar si sa faca cunostiinta elevilor de liceu cu muzica clasica.

Elevii Liceului Bilingv Miguel de Cervantes, au fost primii care au ascultat chiar vioara lui George Enescu. Ei s-au declarat de-a dreptul incantati dupa ce i-au ascultat pe cei doi muzicieni. Multi dintre ei nu mai fusesera niciodata la un concert de muzica clasica ci doar ascultasera unele piese pe internet. Altii desi aveau pe post de sonerii la telefoanele mobile mici fragmente din lucrari clasice au fost incantati sa asculte „pe viu” un concert de vioara si pian care, spuneau ei, „suna altfel in realitate.”

Multi dintre copii spuneau ca vor cauta sa ajunga si intr-o sala de concert adevarata de indata ce timpul pe care trebuie sa il dedice lectiilor le va permite.
Insa publicul se simte cu totul altfel atunci cand esti pe scena.

La randul sau violonistul Gabriel Croitoru a fost incantat de publicul tanar care nu si-a ascuns entuziasmul nici o secunda. El a caracterizat reactia elevilor ca fiind una de un entuziasm molipsitor.
Pianistul Horia Mihail a spus ca reactia copiilor a fost una exceptionala iar initiativa de a-i pune pe copii in fata unor astfel de experiente culturale este una binevenita.

Proiectul este inaitat prin Programul ‘Esti Bucuresti’ de Centrul de Proiecte Culturale al Muncipiului Bucuresti – ARCUB, Primaria Municipiului Bucuresti, este organizat de Fundatia Culturalã Marconi, în parteneriat cu: Muzeul National George Enescu si liceele gazda.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.