O viaţă pentru cântec – Nana Mouskouri

Sursă foto: www.telegraph.co.uk

Ziua de 13 octombrie a fost una cu noroc pentru familia în care se năştea în urmă cu 81 ani, Ioanna Mouschouri, cea care avea să devină Nana Mouskouri, una din cele mai iubite cântăreţe de origine greacă ale secolului trecut, dar care continuă şi astăzi să ofere publicului meloman concerte de neuitat.

Puţini sunt artiştii care se pot lăuda cu o carieră de peste cinci decenii în muzica internaţională, cu vânzări de peste 400 milioane de discuri și cu melodii precum ”Amazing Grace”, „Only Love” sau „I Have A Dream” cu care a reuşit să se facă iubită în toată lumea.

În plus, din 1993, de când a fost numită ambasadoare UNICEF, a dus campanii de strângere de fonduri, reuşind să aducă o rază de soare copiilor afectaţi de război din Bosnia. S-a implicat chiar şi în viaţa politică, fiind membru în Parlamentul European în perioada 1994-1999. A reuşit să se ocupe şi de familie, făcându-şi timp şi pentru concerte dar şi pentrru studio, la o vârstă la care cei mai mulţi oameni cred că şi-au încheiat misiunea. Una din piesele recent înregistrate „Guten Morgen Sonnenschein”, s-a bucurat de un real succes.

Multe au fost colaborarile internaţionale ale artistei (Julio Iglesias, Demis Rousos, Mirelle Mathieu, Michael Bolton, Placido Domingo, etc) însă importantă pentru noi rămâne cea realizată cu Gheorghe Zamfir. Cine poate uita „The Lonely Shepherd” în interpretarea celor doi mari titani ai muzicii? De notorietate rămâne şi interpretarea partiturilor din opere celebre, Corul Sclavilor din opera Nabucco de Verdi fiind una din cele care au facut înconjurul planetei.

În plus, cine se mai poate lăuda cu un repertoriu cântat în nu mai puţin de 14 limbi (greacă, franceză, engleză, germană, olandeză, italiană, portugheză, spaniolă, ebraică, galeză, chineză mandarină, maori şi turcă).

Ne vom bucura de prezenţă divei în curând, pentru că urmează să susţină un concert la Sala Palatului, pe 5 martie 2016, însă până atunci îi urăm multă sănătate şi puterea de a ne mai dărui emoţia din cântecele sale.

LA MULŢI ANI, NANA MOUSKOURI!

Autor: Maria Gheorghiu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.