Muzică, arte vizuale şi sport, la Festivalul Internaţional Propatria

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL PROPATRIA – Tinere Talente Româneşti se află la a 5-a ediţie.
Până pe 17 octombrie un program bogat de evenimente cu intrare gratuită se desfășoară la Roma în locații de prestigiu.

Festivalul este organizat şi promovat de către Asociaţia culturală româno-italiană Propatria în colaborare cu Ambasada României în Italia, este susţinut de Ministerului de Externe al României, prin Departamentul Românilor de Pretutindeni si se bucură de numeroase patronaje acordate de către importante instituţii din Italia: Senatul Republicii, Camera Deputaților, Regiunea Lazio, Primăria Romei – Sectorul I, Federația italiană de Sah.

Festivalul, născut cu scopul de a încuraja și promova tinerii români talentați din diaspora, anul acesta, pentru prima oară deschide ușile și celorlalte comunități de pe teritoriul capitalei Italiei, dând viață unui spectacol intercultural, inaugurând în acest mod o nouă abordare a integrării și a enormelor energii legate de dialog și de o nouă concepție de cetățenie.

Gala PROPATRIA va fi, ca în fiecare an, punctul culminant al Festivalului și va avea loc sâmbătă 17 octombrie la Teatrul Cassia, via Santa Giovanna Elisabetta, 69 începând cu ora 17:00.

Protagoniştii vor fi tinerii şi adolescenții români talentați, cu reședinţa în diaspora, care s-au afirmat obținând rezultate remarcabile la nivel local, regional sau național în muzică, arte vizuale, sport sau alte domenii.

Începând cu ora 17:00 se va desfăşura partida de șah, simultan cu Campioana Naţională a Italiei în anul 2015, Daniela Movileanu și proiecţia filmului „Revederea” realizat în cadrul proiectului „Tabăra de Film” (România) ajuns anul acesta la cea de a 5-a ediţie, realizat de Bogdan Alexe și Tiberiu Rotărescu. Va urma spectacolul care va cuprinde momente muzicale și artistice susţinute de către tinerii participanţi și vor fi proiectate, de asemenea, scurte înregistrari video și montaje fotografice cu momentele reprezentative din pregatirea lor și succesele obţinute.

Gala va fi prezentată de către Emanuela Ionică, actor dublator, câstigătoarea premiului „Cea mai bună voce feminină a anului 2014” pentru dublarea personajului principal în „Hoaţa de cărţi”, și de asemeni vocea oficială în Italia a „Violetei”, fenomenul cult Disney atât de îndrăgit de către adolescenţi.

Juriul va fi alcătuit din 9 membri, specialişti în diverse domenii ale artei precum şi reprezentanţi instituţionali: un reprezentant al Ambasadei României în Italia, Şoimiţa Lupu (balerină), Tatiana Covor ( scriitor), Elena Postelnicu (Radio România), Bogdan Alexe ( producător Tabăra de Film), Catalina Diaconu (pianist, profesor la cursurile preuniversitare ale Conservatorului Santa Cecilia Roma), Conte Fernando Crociani Baglioni (jurnalist), Giovanni Iorio Giannoli (profesor Universitatea Tor Vergata, Roma), Michela Becchis (critic de artă).

Premiile Festivalului Propatria:

• 3 trofee Propatria pentru excelenţă;
*Câstigătorii trofeelor vor fi invitati speciali ai ediţiei a VI-a 2016
• 1 premiu special oferit de catre sponsorul oficial al evenimentului;
• 1 premiu special de specializare pianistică „Cu Romania in suflet” acordat de către Directorul Artistic al Festivalului, M° Catalina Diaconu.
• se vor acorda plachete onorifice și diplome tuturor participanților;
Totodată vor fi premiate societățile, școlile și cluburile de apartenență.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.