Evenimentele culturale ale zilei

CINEMA

În cadrul programului „British Documentary”, la Muzeul Ţăranului Român este prezentat gratuit, de la ora 19:00, „Lucian Freud:Tabloul unei vieţi”, portret realizat de Randall Wright ce urmăreşte cariera artistică a celebrului personaj titular, de la anii boemi ai începutului de carieră în Londra anilor 1950 – 1960, până la recunoaşterea internaţională de care s-a bucurat mai târziu în viaţă.

La Centrul Ceh, în cadrul programului Documentary Mondays, de la ora 20:00, puteţi viziona „Silenced”, de americanul James Spione, despre trei foşti angajaţi ai securităţii naţionale americane care luptă pentru a descoperi cele mai întunecate colţuri ale războiului Americii împotriva terorismului, provocând un guvern care este din ce în ce mai hotărât să menţină secretul.

În J’ai Bistrot, de la ora 19 sunt proiectate filmele câştigătoare ale celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE desfăşurată anul trecut Târgu Mureş.

MUZICĂ

Chitaristul american de rock instrumental Joe Satriani susţine un concert de la  ora 19.30’ la Sala Polivalentă, în cadrul turneului european “The Shockwave Tour”. Alături de el cântă membrii trupei sale: Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) şi Mike Keneally (clape, chitară), însoţit de cele patru celebre chitări ale sale

EXPOZIŢII

La Institutului Cultural Român la ora 18 este vernisată expoziţia de pictură „Mate-Realitatea“ a artistei plastice Ana Dinescu ce poate fi vizitată în perioada până pe 18 octombrie. În deschiderea evenimentului, actriţa Doina Ghiţescu susţine un performance.

Autor: Cătălin Duţă

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.