Stejarii ratează calificarea directă la viitoarea ediție a Cupei Mondiale de rugby

Sursa: atitudineseverin.ro

Naţionala de rugby a României a fost învinsă de Italia, cu scorul de 32-22, duminică, pe Stadionul Sandy Park din Exeter, în ultimul său meci din Grupa D a Cupei Mondiale, din Anglia şi Ţara Galilor, şi a ratat calificarea directa la ediţia viitoare a competiţiei.

Stejarii au făcut o primă repriză slabă şi au salvat impresia cu un forcing de final, în care au reuşit trei eseuri.

Echipa noastră a marcat primele puncte ale meciului, prin Vlaicu. Un cartonaş galben primit de van Heerden a cântărit mult în economia jocului, iar Italia a profitat de acest moment, reuşind încă o încercare, iar scorul a ajuns la 15-3.

”Stejarii” au irosit câteva şanse de eseu, iar cei care au marcat au fost tot italienii, astfel că la pauză scorul a fost de 22-9 pentru Squadra Azzurra.

Italia s-a desprins în debutul reprizei secunde, dar echipa României a avut un final excelent, reuşind trei eseuri, astfel că scorul final a fost de 32-22 pentru Italia, care a terminat pe locul al treilea în grupă şi a obţinut calificarea la Cupa Mondială din 2019 (Japonia).

În clasament, pe primul loc se află Irlanda, cu 14 puncte, urmată de Franţa, 14 p, Italia, 10 p, România, 4 p, Canada, 2 p.

România a încheiat competiţia cu o singură victorie, 17-15 cu Canada, în care a realizat cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.