Dorina Lazăr, Delia Nartea, Florin Piersic Jr. și Zsolt Bogdan îți dau întâlnire la Fest(in)

Dorina Lazăr, Delia Nartea, Florin Piersic Jr. și Zsolt Bogdan vor fi prezenți alături de partenerii lor de scenă în secțiunea competitivă a celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard 2015, organizat de Teatrul Nottara.

Afis-Festin-pe-BulevardSecțiunea este prefațată de două producții sub direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză ”Portugalia” de Zoltán Egressy, Teatrul Nottara, prezentat în seara deschiderii, și ”Cheia” de András Forgách, Teatrul Regina Maria, Oradea (duminică, 11 octombrie, ora 18.00, la Teatrul Odeon, Sala Studio).

Competiția din acest an reunește spectacole care aduc pe scenă un limbaj puternic, al zilei de azi, provocator, uneori vulgar.
Secțiunea se deschide pe 11 octombrie cu producția Teatrului Naţional, Târgu-Mureş (Trupa Liviu Rebreanu) – ”În traffic” de Alina Nelega si va continua cu două spectacole străine în serile de 12 și 13 octombrie , ”Kabaret Astragal”, din Cehia și ”Un cuplu de români amărâţi vorbitori de polonă”, realizat de o trupă din Varșovia.

Miercuri, 14 octombrie, vor fi prezentate spectacolele ”Chip de foc” de Marius von Mayenburg, în regia lui Vlad Cristache, montat la Teatrul Toma Caragiu, Ploiești, în distribuția căruia a fost invitată Delia Nartea, și ”Sex, drugs, gods and rock’n roll”, după texte de Eric Bogosian și Jose Saramago, producție a Companiei Aradi Kamaraszinhaz, Arad.

Joi se va juca spectacolul Teatrului Maghiar de Stat, Cluj-Napoca – ”Cel care închide noaptea”, în regia Nonei Ciobanu, ocazie cu care îl veți vedea pe scenă pe Zsolt Bogdan, și tot în aceeași seară va fi spectacolul Teatrului Dramatic și de Păpuși din Vrața (Bulgaria) – ”Tatăl” de August Strindberg.
Toate spectacolele străine beneficiază de titrare în limba română.

Teatrul gazdă participă în competiție (vineri) cu spectacolul ”Vestul singuratic” de Martin McDonagh, in regia lui Cristi Juncu, avandu-i ca protagoniști pe Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, iar Teatrul Odeon închide această secțiune, pe 17 octombrie cu ”Șefele” de Werner Schwab, in regia lui Sorin Militaru, un spectacol cu Dorina Lazăr, Coca Bloos și Emilia Dobrin.
Toate aceste producții reunite sub sub gerericul ”Criza limbajului…Limbajul crizei” vor fi jurizate de criticii Monica Andronescu, Roxana Croitoru, Doru Mareș, Mircea Morariu și de jurnalistul Pompiliu Onofrei.

Pe lângă spectacolele din secțiunea competitivă, găzduite de Sala George Constantin a Teatrului Nottara și de Teatrul Odeon, Fest(in) oferă publicului bucureștean seri de bună dispoziție pe ”Bulevardul comediei”.
Spectacolele sunt jucate la Sala Horia Lovinescu, chiar dacă sunt producții ale altor instituții din Capitală.

În cele 10 zile de desfășurare au loc de 21 de spectacole, produse în 15 teatre, din 4 ţări.
De asemenea, în program sunt incluse colocvii, spectacole de lectură (anul acesta sunt prezentate texte din dramaturgia poloneză contemporană), lansări de carte, dar și premiere ale Teatrului Nottara.

Detalii despre spectacole gasiti şi pe site-ul festinpebulevard.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.