Motociclete de intervenţie pentru SMURD!

24 de paramedici SMURD vor lucra de astăzi pe cele 5 motociclete primite de Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Bucureşti din partea unuia din lanţurile de supermarketuri. Valoarea unei motociclete este de 24.000 de euro, iar banii au fost colectaţi din sumele lăsate la casele de marcat de către clienţi şi din partea angajaților supermarketului. Fondurile au fost colectate în cadrul campaniei „Donează pentru cei care Salvează!”.

Motocicletele sunt complet echipate pentru intervenții de urgenţă în Capitală, în special pe străzile pe care accesul ambulanţelor este dificil. Timpul de răspuns la caz al acestora este de 3-5 minute faţă de media de 8 minute a unei ambulanţe.

„Se va putea acorda primul ajutor până sosește un sprijin mai complex, o ambulanță sau o mașină SMURD ori una de terapie intensivă”, a spus Raed Arafat.

„În Europa nu putem să spunem că stăm mai prost decât vreo țară. Mai avem de consolidat, de crescut calitatea, de pregătit oameni, de făcut foarte multe în sistem, așa cum fac toți în Europa, dar dacă ne comparăm cu sistemele europene stăm foarte bine”, a mai spus secretarul de stat.

 

Autor: Mihaela Arion

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.