Statutul personalului medical ar putea intra în vigoare spre sfârşitul anului

Foto: wall-street.ro

Statutul personalului medical, unde este prevăzut că medicul nu este funcţionar public, ar putea intra în vigoare spre sfârşitul anului – a declarat Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
In prezent, se lucreaza la o propunere ce are în vedere statutul medicului în ansamblu si statutul personalului medical.

Potrivit ministrului, statutul „ar putea intra în vigoare destul de repede, spre sfârşitul anului acesta”.

Rectorul UMF „Carol Davila”, academicianul Ioanel Sinescu, a subliniat, la rândul său, că medicina este o profesie liberală.

„Faptul că medicii, corpul medical este categorisit ca fiind funcţionari publici este un fapt care, în principiu, ar trebui să se termine printr-o iniţiativă pe care Ministerul Sănătăţii şi Guvernul ar fi trebuit să o iniţieze şi să o promoveze prin Parlament. Pentru că niciodată şi în nicio ţară corpul medical nu a fost catalogat drept funcţionar public, medicina fiind o profesie liberală”, a spus Sinescu.

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, dintre care 1.414 „boboci”, au început astazi noul an universitar.

Promoţia din anul universitar 2015 – 2016 va purta numele marelui savant Ion Cantacuzino, medic şi microbiolog, fondator al şcolii româneşti de imunologie şi patologie experimentală.

Autor: Mihaela Arion

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.