Primăria Capitalei va susține o eventuală majorare a prețului gigacaloriei

Primarul General Interimar, Ştefănel Marin, a declarat astăzi că, în cazul creșterii prețului gigacaloriei, cu cinci procente, Primăria Capitalei dispune de resursele financiare necesare pentru a proteja populația.

Edilul șef a spus că, la rectificarea bugetară din octombrie, va aloca banii necesari pentru RADET, dar nu suma de 450 de milioane de lei, cerută de către conducerea ELCEN.

El a mai spus că, săptămâna aceasta, se va întâlni cu premierul Victor Ponta, pentru a discuta problema fuziunii RDET-ELCEN.

Ştefanel Marin a făcut apel la toți factorii implicați în problema RADET-ELCEN-ROMGAZ să nu facă declarații sau gesturi care să tensioneze și mai mult situația.

Tot astăzi, în cadrul, şedinţei de Consiliu, primarul interimar al Capitalei a spus că dorește scăderea prețului la apă.
Edilul a precizat că tariful a crescut foarte mult şi va purta discuții cu AMRSP, pentru a vedea dacă creșterile de tarif au fost legale.

Directorul AMRSP, Adrian Cristea, a spus că nu Consiliul General și nici Primarul Capitalei stabilesc prețul apei în București. Orice solicitare de creștere a tarifului, făcută de cătră Apa Nova, este supusă avizării Comisiei de Experți Internaționali și apoi către ANRSC și către AMRSP.

Cetățenii Bucureștiului beneficiază de unul dintre cele mai reduse tarife la apă și canalizare, sub media orașelor din România și din Uniunea Europeană, a mai declarat Cristea. El a explicat că tarifele au crescut în momentele în care Apa Nova a executat lucrări suplimentare, precum inlocuirea branșamentelor din plumb, dar au și scăzut, vand nu au fost asemenea lucrări.

În opinia șefului de la AMRSP, singura modalitate de reducere a tarifului la apă ar fi aceea a reducerii TVA pentru apă, aceasta fiind cel mai important aliment.

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.