Posesorii de Volkswagen nu vor plati retroactiv taxa de poluare

Masinikle Volkswagen din Romania suspectate ca ar fi echipate cu softul care falsifica datele privin nivelul de poluare vor fi rechemate in service-uri, dar proprietarii lor nu vor fi nevoiti sa plateasca retroactiv taxa pentru un nivel mai mare de poluare.

Guvernul vrea sa aplice prezumtia de buna credinta in scandalul VW, iar ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a declarat in Parlament ca din punctul ei de vedere este “anormal” ca un posesor de Volkswagen sa platească retroactiv  dacă se dovedeşte  ca masina sa este echipată cu programul pirat.

“(…) mi se pare anormal ca un cetatean de buna credinta, (….) să fie pasibil intr-o perioada urmatoare sa plateasca pentru un Euro 6, care se poate dovedi ca era de fapt un Euro 4 sau Euro 5. Măsurile vor fi luate după ce va fi facuta analiza in baza procedurii pe care o sa ne-o prezinte specialistii (….). Repet, nu mi se pare normal ca un cetatean, indiferent de unde este el, dar noi vorbim acum de cetatenii romani, care a scos din buzunar bani multi, mai ales daca vorbim despre un autovehicul nou, sa fie pus sa platească retroactiv pentru ceva la care nici nu s-ar fi gandit”, a afirmat luni Gratiela Gavrilescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.