O firmă privată va căuta banii Primăriei Capitalei

Consilierii municipali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre care îl autorizează pe primarul general interimar să organizeze procedura de achiziție publică pentru serviciile de audit extern cu privire la Primăria Capitalei, la toate instituțiile și regiile din subordinea Municipalității și a Consiliului General al Municipiului București.

Primarul general interimar, Ştefanel Marin, a explicat că este nevoie de acest audit extern pentru a decela disponibilitățile financiare, adică de unde pot fi luați bani pentru a fi reorientaţi către cele două regii de interes local, RADET și RATB.

Conform unui amendament al liberalului Cornel Pieptea, adoptat de Consiliu, firma care va câștiga contractul de audit va avea obligația de a prezenta, de îndată, rezultatele Consiliului General.

Întrebarea firească este în ce măsură rezultatele auditului extern vor apărea în timp util, adică până la alegerile locale din iunie anul viitor, ținând cont de timpul necesar pentru adjudecarea licitației pentru contractul de audit și de cel necesar pentru efectuarea propriu-zisă a lucrării?

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.