Tinerii au nevoie de mai multe informații!

Educația sexuală, în școală – asta cer peste 60 de ONG-uri, care au lansat un apel de urgență pentru introducerea acestei discipline în programa școlară.

Asociațiile susțin că educația sexuală trebuie să promoveze respectul între parteneri și comportamente ce exclud orice formă de violență sexuală, protejarea împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală și împotriva sarcinilor nedorite.

De asemenea, ONG-urile cer posibilitatea identificării și semnalizării de către copii și tineri a abuzurilor sexuale comise asupra lor.

Demersul celor 60 de asociații vine într-un moment în care România are cea mai ridicată rata de sarcini nedorite la adolescente din Uniunea Europeană, de 3 ori peste medie, potrivit statisticilor.

Într-o societate în care erotismul este la el acasă, adolescentii români își obțin informațiile de oriunde, mai puțin de la persoane autorizate.

În Romania nu există niciun curs de educație sexuală destinată tinerilor, în timp ce în majoritatea țărilor europene există de multă vreme.
Subiectul va fi dezabătut astăzi, de la ora 14:00, de Alex Minculescu.
Urmărește emisiunea „În Comunitate” pe 98,3 FM sau online, pe http://bucurestifm.ro/video-studio/.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.