Radio Everyone – Eradicarea foametei, viata sanatoasa si dreptul la educatie

Siguranta alimentara trebuie sa fie o problema de interes, atât a fermierului, cât si a consumatorului. Sunt respectati indicii de calitate a alimentelor, în Romania?
Radio Everyone 3 SanatateRespecta fermierii conditiile de igiena? La ce se uita consumatorii atunci când aleg alimentele de pe raft? Cautam împreuna raspunsuri la aceste întrebari.

Obiectivul declarat al ONU este reducerea la jumătate a numărului de decese până la sfârşitul acestui deceniu.
Cel mai amplu proiect în sănătate, din România, a fost iniţiat de medicul palestinian Raed Arafat.
SMURD este structura creată pentru acordarea primului ajutor, intervenţia imediată în situaţii de urgenţă şi dotarea cu ambulanţe echipate la standarde europene.
Modelul SMURD România a fost preluat şi de alte ţări.

Radio Everyone 4 EducatieÎn România, tendinţa abandonului şcolar este în creştere, iar sărăcia este o cauză a fenomenului.
Deşi educaţia este cheia, foarte puţini, dintre cei care au putere de decizie, înţeleg acest lucru.
Încă trebuie să ne luptăm pentru a convinge că educaţia este un drept pentru care merită luptat.

Radio România este partener al proiectului global Radio Everyone.
Organizaţia Naţiunilor Unite lansează, la sfârşitul acestei luni, programul Obiective de Dezvoltare Durabilă care vizează eradicarea sărăciei extreme şi combaterea schimbărilor climatice până în 2030.

Radio Everyone 1Atingerea acestor obiective va avea rezultate vizibile în domeniul sănătăţii, al securităţii precum şi al viitorului planetei şi al locuitorilor săi.

Pentru a contribui la informarea rapidă şi masivă a populaţiei cu privire la acest program ONU, producătorul britanic Richard Curtis lansează Radio Everyone, un post online de tip pop-up, care, timp de 7 zile, 24 de ore din 24, între 26 septembrie şi 2 octombrie 2015, va populariza în rândul a 7 miliarde de oameni Agenda ONU 2030 – cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, în 168 de ore de emisie, non-stop.

Radio România s-a alăturat acestui proiect generos şi a produs un documentar în limba engleză – Water is Life (realizator Sorina Man, Radio România Actualităţi) care se va ataşa stream-ului online Radio Everyone.

De asemenea, toate posturile Radio România (Radio România Actualităţi, Radio România Regional, Radio România Cultural, Radio Antena Satelor, Radio Bucureşti fm şi Radio România Internaţional) vor difuza în această perioadă materiale proprii de promovare a Agendei ONU 2030.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.