Aproximativ 3000 de persoane aleargă în scop caritabil!

Învingătorii poartă roz! – este sloganul Crosului și Marșului Casiopeea – eveniment umanitar care susține și astăzi speranța femeilor la o viață normală și dreptul la recâștigarea feminității.
Prin participarea la Marș si Cros bucureștenii au contribuit la achiziționarea de proteze mamare pentru femeile care au suferit o operație de mastectomie.
Proiectul este susținut de personalități ca Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Corina Ungureanu, Nicolai Tand, Florentina Opriș sau Claudia Presecan sau Monica Davidescu.

Marșul și Crosul Casiopeea se desfășoară în Parcul Izvor.
Crosul Casiopeea este o acțiune umanitara bianuală, cu ediții atât la București, cât și la Brașov și care vizează mobilizarea de parteneri, prin achitarea taxei de înscriere de 40 de lei / adult, respectiv 20 de lei la copiii și adolescenții înscriși.
Organizatorii evenimentului îşi propun achiziţionarea şi donarea a 400 de proteze mamare.

„Ne propunem să sensibilizăm opinia publică privind cancerul la sân şi să demarăm două acţiuni simultane. Una se referă la prevenţie, pentru că tuturor adulţilor care se înscriu la această cursă le oferim un voucher de ecografie mamară sau de consultaţie ginecologică, iar taxa lor de participare este folosită pentru achiziţia de proteze mamare pentru femeile cu cancer la sân. Vrem în acelaşi eveniment să facem şi o acţiune de prevenţie, dar şi o acţiune de susţinere a celor care din nefericire trec prin această experienţă”, a declarat preşedintele Asociaţiei Casiopeea, Marina Oţelea.
Ea a precizat că în urma evenimentului speră să strângă cel puţin 20.000 de euro, pentru că scopul organizatorilor este de a dona 400 de proteze mamare.

Peste 2.300 de persoane s-au înscris până astăzi la cros, iar organizatorii se așteaptă să strângă bani pentru aproximativ 300 de astfel de proteze mamare.
La eveniment a fost prezent şi ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul, care a precizat pentru București FM că lupta împotriva cancerului la sân este foarte importantă, adăugând că, atunci când este depistat şi tratat la timp, acesta poate fi învins.

Crosul Casiopeea aduce împreună luptătorii împotriva acestei maladii cumplite – cancerul, cu supraviețuitorii ei și încurajează recuperarea emoțională și reintegrarea socială a femeilor atinse de flagelul cancerului de sân.

Valorile promovate Asociația Casiopeea sunt cele ale afirmării umanității, inițiativei civice și spiritului unei competiții sportive.
Organizatorii spun că au ales sloganul „Învingătorii poartă roz” pentru ca rozul este culoarea speranței, a vieții și a optimismului, dar este și culoarea simbolică a marșului și Crosului Casiopeea, iar de la an la an, rezultatele acestei inițiative sunt tot mai vizibile și arată nevoia ca statul român să se implice mai mult prin oferirea posibilității de a face controale medicale gratuite, iar cauza femeilor atinse de cancerul la sân să devină o prioritate națională.
5000-6000 de persoane se îmbolnăvesc în fiecare an în România de cancer de sân, iar mai mult de jumătate din femeile diagnosticate cu aceasta boală cumplită suferă o operație de mastectomie. Lista de așteptare pentru o proteză mamară la Institutul Oncologic este de aproximativ 600 de persoane.
Cea de-a 6-a ediție a Marșului și Crosului este organizată de Asociația Casiopeea alături de Primaria Capitalei și Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
Pentru a veni în sprijinul femeilor cu cancer la sân, participanții s-au înscris la una din cursele de mai jos:
– copii 6-11 ani (fete și băieți)
– adolescenți 12-16 ani (fete și băieți)
– femei + 16 ani
– bărbați + 16 ani
– marș (pentru toate vârstele)
București FM a susținut evenimentul.

Această prezentare necesită JavaScript.

AUTOR: Andreea Erhan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.