Evenimentele culturale ale zilei

Institutul Cultural Român vă invită, de la ora 17:30, la proiecţia filmului documentar „Tatăl meu, Lucian Blaga”, realizat de Iulian Ghervas şi Adina Popescu, urmată de o dezbatere la care participă Dorli Blaga – fiica marelui gânditor și poet, co-realizatoarea filmului, şi Dragoş Popescu cercetător la Institutul de Psihologie şi Filosofie al Academiei Române.

Corul Armatei Roşii susţinute cel de-al doilea concert, de la ora 20:00, la Sala Palatului.

Trupa americană Machine Head concertează, de la ora 19:00, la Arenele Romane.

La sediul ArCuB de la Hanul Gabroveni, de la ora 19:00, începe o nouă ediţie a Intersecţiilor de miercuri din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Oraşului. Invitata Svetlanei Cârstean este Mihaela Michailov iar subiectul deszbaterii: „Bucureştiul empatic. Geografii afective ale copiilor şi adolescenţilor”.

Volumul „Să nu plângi” de Lydie Salvayre este lansat, la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu în prezenţa scriitorului Sebastian Reichmann, a jurnaliştilor Mihaela Dedeoglu şi Luca Niculescu, precum şi a criticului literar Adina Diniţoiu.

Cea de-a patra ediţie a festivalului cultural în aer liber STRADA DE C’ARTE se desfăşoară până pe 27 septembrie, în arealul statuii ecvestre din faţa Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

52 de scurtmetraje participă la competiţiile Online Kinofest 2015 ce se apropie de final, întrucât filmul care adună cele mai multe aprecieri până la data de 27 septembrie ora 1.00 AM, este desemnat câştigător. Kinofest organizează trei competiţii de online, spectatorii putând viziona filmele încărcate la calitate HD pe canalul Youtube/Kinofest: https://www.youtube.com/channel/UCBsd6sm3DreHwH6IxIJtr2w. Între 25 şi 27 septembrie Festivalul Internaţional de Film Kinofest 2015 au proiecţiile competiţiilor offline la: Cinemateca Union, Sala Elvira Popescu a Institutului Francez, Carol 53 şi Seneca Anticafe.

Autor: Cătălin Duţă

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.