Papa Francisc, întâlnire cu Fidel Castro

Papa Francisc s-a întâlnit astăzi cu fostul preşedinte cubanez Fidel Castro la domiciliul acestuia din Havana, în a doua zi a primei sale vizite în Cuba, a anunţat pentru presă purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi.

Întâlnirea, care a durat 30 – 40 de minute, a avut loc la prânz ‘într-o ambianţă foarte familiară şi informală’ în prezenţa soţiei fostului lider cubanez, Dalia Soto del Valle, şi a unei delegaţii a Sfântului Scaun, a precizat părintele Lombardi.

Fidel Castro s-a întâlnit pentru prima dată cu papa Ioan Paul al II-lea la Vatican în 1996 şi apoi de trei ori în timpul vizitei acestuia în Cuba în 1998 şi a fost primit în martie 2012 de papa Benedict al XVI-lea la nunţiatura din Havana.

De data aceasta, papa Francisc s-a deplasat în vestul Havanei la domiciliul fondatorului revoluţiei cubaneze în vârstă de 89 de ani şi care s-a retras de la putere în 2006 din motive de sănătate.

În timpul întrevederii, papa Francisc şi Fidel Castro au discutat diverse teme, cum ar fi mediul înconjurător, şi papa i-a oferit patru cărţi lui Fidel Castro, dintre care două de teologie, notează France Presse.

La rândul său, părintele revoluţiei cubaneze i-a dedicat cartea sa de interviuri cu teologul brazilian Frei Betto, apărător al teologiei eliberării, ‘Fidel şi religia’, încheind cu cuvintele ‘cu admiraţie şi respect din partea poporului cubanez’.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.