Marea Britanie, în finala Cupei Davis

Tenismanul scoţian Andy Murray, campionul olimpic en titre, a propulsat echipa Marii Britanii în finala Cupei Davis, obţinând punctul decisiv în întâlnirea cu Australia (3-1), graţie victoriei în trei seturi, 7-5, 6-3, 6-2, înregistrată în faţa lui Bernard Tomic, astăzi la Glasgow.

În finala care va avea loc între 27 şi 29 noiembrie, britanicii urmează să înfrunte câştigătoarea semifinalei dintre Belgia şi Argentina, echipe aflate la egalitate, 2-2, înaintea ultimului meci de simplu, programat în această seară la Bruxelles.

Condusă de Andy Murray, numărul 3 mondial, Marea Britanie a eliminat pe rând formaţiile Statelor Unite, Franţei şi Australiei în drumul spre finală, sperând să obţină pentru a 10-a oară în istoria sa ‘Salatiera de Argint’, la aproape 80 de ani după ultimul succes în această competiţie, înregistrat în 1936 la Wimbledon.

La Glasgow, în faţa a 8.000 de spectatori, Murray s-a dovedit încă o dată omul decisiv, ca şi în sfertul de finală cu Franţa, aducând britanicilor cele trei puncte ale victoriei, două în meciurile de simplu şi încă unul partida de dublu, în care a făcut pereche cu fratele său, Jamie.

Ultimul meci de simplu, Daniel Evans (Marea Britanie) – Thanasi Kokkinakis (Australia), programat în această seară nu mai poate influenţa rezultatul final al întâlnirii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.