Bogdan Aurescu: Ridicarea de garduri la granița Europei, gest inacceptabil

UPDATE: Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că România își menține poziția privind numărul refugiaților pe care îi poate primi, adăugând că 1785 este limita fizică, dar că își poate îmbunătăți capacitățile pe viitor, fiind nevoie de fonduri europene în acest sens. 

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut astăzi consultări cu ministrul afacerilor externe al regatului Țărilor de Jos, Bert Koenders, în cadrul vizitei efectuate de acesta la Bucureşti, la invitaţia ministrului român.

La întâlnire s-a discutat despre spațiul Schengen, iar România este un spațiu Schengen, după cum a declarat Bogdan Aurescu.

De altfel, acesta își menține poziția ca România să adere la spațiul de liberă circulație.

Pe de altă parte, ministrul de externe olandez Bert Koenders a declarat ca este un avantaj că România nu a intrat în acest spațiu de liberă circulație, deoarece majoritatea statelor îl ocolesc din cauza afluxului de refugiați.

Referitor la poziția Ungariei, de a ridica garduri la frontierele sale, diplomatul român a criticat acest gest drept o soluție inacceptabilă și în afara spiritului Uniunii Europene.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.