Cele mai interesante evenimente culturale

„Zilele Muzeului Ţăranului”, la care Bucureşti FM este partener media, continuă şi în weekend cu:
– Târgul Piaţa Ţărănească ce se desfăşoară între orele 10 – 18 în curtea Muzeului;
– Festivalul de Film ETNO „Culese din Balcani” cu proiecţii ce au loc în fiecare seară în Studioul Horia Bernea, vineri de la ora 19:30, tema zilei fiind „Meşteşugurile, pe cale de dispariţie” iar filmele proiectate sunt „Cum s-a făcut lumea” – animaţie de Maria Brudaşcă, „Kopanarii” de Daniela Apostol, „Portret-atelier” de Lila Passima şi „Printre oameni şi fiare” de Hanno Höfer.

Prima seară de weekend aduce cea de-a şasea ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc cu un program cu totul special, compus din 38 de titluri, scurt şi lung metraje, ficţiune şi documentare, proiectate în 8 locaţii din Capitală. Spectatorii vor avea ocazia de a afla mai multe despre filmele vizionate, direct de la realizatori.

Program:

– premiera „Un etaj mai jos” de Radu Muntean este proiectată în prezenţa echipei, atât la Cinema Studio de la ora 20, cât şi la Cinema Elvire Popesco de la ora 22;
– regizoarea Ana Lungu va fi prezentă la avanpremiera filmului „Autoportretul unei fete cuminţi”, de la ora 22.30’ la Cinema Studio;
– regizorul Tudor Giurgiu şi actriţa Andreea Vasile vor fi prezenţi la vizionarea filmului „De ce eu?” de la ora 22, la CinemaPRO;
– documentarele sunt pe primul loc în ceea ce priveşte numărul invitaţilor prezenţi la vizionări.
Programul complet al proiecţiilor aici.

Festivalul Filmului Japonez a programat, de la ora 19:00, la Cinemateca Eforie, drama „Dragul meu”, un emoţionant road movie ce reuneşte două venerabile personalităţi ale cinematografiei japoneze – regizorul Yasuo Furuhata şi actorul Ken Takakura.

Programul Pieţei „George Enescu”, din cadrul Festivalului Internaţional omonim, cuprinde:

– de la ora 19:30, concertează Camerata Regală, dirijată de Vlad Vizireanu şi având-o ca solistă pe violonista Rebekka Hartmann din Germania;
– de la ora 21:00, este proiectată înregistrarea Simfoniei compusă de Liszt după Divina Comedie a lui Dante interpretată în 2011 de Staatskapelle Berlin sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim, cu participarea corurilor de femei ale Filarmonicii Goerge Enescu şi Radio România precum şi a Corului de copii Radio.

Festivalul Internaţional „George Enescu” a programat în această vineri nu mai puţin de cinci evenimente:

– de la ora 19:30, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra susţine al doilea concert la Sala Palatului sub bagheta dirijorului Vasily Petrenko, în program fiind Concertul pentru pian şi orchestră nr. 3 în re minor de Rahmaninov – solist Simon Trpceski şi Simfonia nr. 3 în do major de Enescu – cu participarea Corului Filarmonicii bucureştene;
– de la ora 22:30, Academy of Ancient Music dirijată de Richard Egarr interpretează la Ateneul Român „Întoarcerea lui Ulise în patrie“ de Monteverdi.

Cea de zecea ediţie a Festivalului de Dans Contemporan şi Performance „eXplore” se desfăşoară până pe 15 noiembrie la WASP – Working Art Space and Production, primul spectacol fiind cel intitulat „Don’t recognize me”, susţinut de la ora 19:00 de coregrafa Hanna Hegenscheidt şi trupa ei.

Prima reprezentaţie a noii stagiuni a Centrului Naţional al Dansului are loc de la ora 19:30, la sala Stere Popescu şi vă propune spectocolul „Out of Order” de şi cu Mihaela Dancs.

La Institutul Cultural Balassi al Ungariei, la ora 19:00, este vernisată expoziţia de grup Transylvanian Art Group „80×80”. În cadrul vernisajului are loc şi un concert de „soft jazz standards” în interpretarea trupei DNS din Borsec.

Autor: Cătălin Duţă

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.