Facebook introduce un buton care te-ar putea indeparta de prieteni

Este sezonul schimbarilor si a noutatilor pentru reteaua preferata de socializare a oamenilor din intreaga lume.
Totul a inceput cu lansarea butonului Dislike si ar putea continua cu un alt instrument controversat.

FacebookNoua functie Facebook a fost deja numita „instrument de distrugere a prieteniilor” si va arata atunci cand prietenii au „vazut” invitatia pe care le-ati trimis-o pentru evenimentul dumneavoastra.
Astfel, nimeni nu va putea pretinde ca nu a vazut notificarea, insemnand ca va trebui sa pregatiti o alta scuza pentru care nu v-ati dus la petrecerea cu tematica Twilight a colegului de serviciu.
In schimb, va veti putea astepta la o conversatie tare incomoda in lift a doua zi de dimineata.

Instrumentul in cauza este foarte asemanator cu cel ce apare la Facebook Messenger atunci cand persoana careia ii scrii a citit mesajul si, ca si acesta, este probabil sa nu poata fi dezactivat.
om facebookDe asemenea, creatorul evenimentului va putea vedea daca v-ati uitat la actualizarile evenimentului sau daca doar ati aruncat o privire scurta.

Aparent, rolul functiei de „confirmare de citire” va ajuta utilizatorii sa stie cu exactitate cine a primit invitatia si sa tina legatura cu prietenii lor pentru a coordona cu usurinta evenimentele.
Cu alte cuvinte, ideea este sa creeze o experienta mai placuta si mai productiva pentru utilizatori.
Cu siguranta nu va fi la fel de placut sa gasim un raspuns bun atunci cand ne vom confrunta cu inevitabila intrebare „De ce nu ai raspuns la invitatia pentru petrecerea de vineri seara? Doar ai vazut notificarea.”…si va trebui sa gasesti un motiv foarte plauzibil…

facebook-front_179_3177486aMai mult, Facebook va include aceste notificari si in Grupuri, astfel incat membrii vor sti atunci cand cineva a citit o postare.
Asta pentru ca nu este suficient sa oferim motive de suparare unei singure persoane odata.
Pana la urma cel mai eficient mod de a te asigura ca lista ta de prieteni se va reduce considerabil este sa enervezi mai multi oameni in acelasi timp, nu?

facebookCu toate acestea, putem pastra o farama de speranta pentru viitorul nostru pe retelele de socializare, deoarece implementarea noului buton pentru toti utilizatorii nu a fost confirmata inca.
Nu ne mai ramane, asadar, decat sa speram ca Facebook va regandi aceasta „imbunatatire”.
Keep calm and carry on posting 🙂

Autor: Andreea Spanily
Sursa: Independent.uk

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.