Oprescu urmează să fie suspendat din funcţia de primar general

UPDATE: Consiliul General al Municipiului București se va întruni, cel mai probabil, astăzi, pentru a desemna un primar interimar, a declarat viceprimarul Cornel Pieptea.

Acest lucru este necesar pentru a desemna un viceprimar care preia atribuțiile edilului șef.

Potrivit lui Pieptea, Tribunalul București a comunicat deja prefectului hotărărea definitivă privind arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu.

Cornel Pieptea, viceprimar din partea PNL, a reiterat că este dispus să elibereze funcţia de viceprimar, dând asigurări că nu va candida pentru a prelua atribuţiile lui Oprescu.

Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţia de primar general.

Conform prevederilor Legii administraţiei publice locale, după ce Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, printr-o decizie definitivă, ca acesta să fie anchetat în arest preventiv pentru luare de mită, primarul poate fi suspendat din funcție.

Legea precizează că suspendarea durează până când edilul părăseşte arestul preventiv.

Locul primarului general va fi luat de unii din viceprimari în urma votului Consiliului General.

Ieri, magistrații de la Curtea de Apel București au respins contestația depusă de avocații lui Sorin Oprescu la măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Primarul general se află în arest de o săptămâna.

Procurorii DNA îl acuzã cã ar fi primit 25.000 de euro mitã și susțin cã a aderat la un grup bine organizat creat în administrația localã, care pretindea o parte din câstiguri de la firmele doritoare de contracte publice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.