Cartea de weekend îți aduce zece calități esențiale pentru o viață fericită

Bun gasit! O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită, mai ales dacă sunteți părinți este „Copii grozavi – Zece calități esențiale pentru o viață fericită” scrisă de Stanley Greenspan și apărută în traducerea Iustinei Cojocaru la editura Herald.

Dacă stăm de vorbă cu orice părinte, indiferent de cât este de bogat și indiferent de profesia lui sau locul de pe glob în care trăiește, vom observa că la fiecare găsim câteva aspirații comune pentru copiii lor: ei vor ca aceștia să aibă o viață socială împlinită și să își urmeze propriile visuri. Dar în toate acestea, pierdem esențialul: copiii se nasc gata să învețe, însă numai în interacțiunea directă de zi cu zi, cu cei dragi și, ulterior, în grupurile sociale reușesc să își dezvolte personalitatea și calitățile. Având în spate 30 de ani de cercetare, Dr. Stanley Greenspan redefinește calitățile unui copil sănătos din punct de vedere emoțional și intelectual și afirmă: fiecare părinte are capacitatea și mijloacele de a crește „copii grozavi”

carte-copii-grozavi-zece-calitati-esentiale-pentru-o-viata-fericitaScrisă într-un stil plăcut și implicat, această carte ne introduce în universul copiilor aflați în plină dezvoltare, de la cea mai mică vârstă și până la adolescență. El descrie acele calități ale unui copil ce crește armonios și modalitățile în care părinții pot ajuta la dezvoltarea fiecarei calități a unui „copil grozav”: curiozitatea, empatia, gândirea nuanțată, stima de sine, lejeritatea în comunicare etc. Toate acestea stau la baza succesului social, familial și profesional, iar cea mai importantă în formarea lor este experiența. Astfel, rolul părintelui de companion și ghid este esențial. Fără a ne oferi lecții de viață, autorul ne deschide ochii către trăirile și nevoile copiilor de fiecare vârstă, făcându-ne atenți la micile schimbări pe care le putem introduce fără mult efort în comportamentul nostru pentru a stimula creșterea celor mici.

Aceste sfaturi pot fi, însă, de folos și adulților în viața de zi cu zi. Le găsiți pe toare în cartea „Copii grozavi – Zece calități esențiale pentru o viață fericită” o carte pe care nu o veți lăsa din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Autor: Cristina Toma

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.