Învingătorii poartă roz!

Acesta este sloganul Crosului și Marșului Casiopeea – eveniment umanitar susține speranța femeilor la o viață normală și dreptul la recâștigarea feminității.
Prin participarea la Marș si Cros bucureștenii pot contribui la achiziționarea de proteze mamare pentru femeile care au suferit o operație de masectomie.
Proiectul este susținut de personalități ca Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Monica Davidescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Corina Ungureanu, Nicolai Tand, Florentina Opriș sau Claudia Presecan.

Marșul și Crosul Casiopeea va avea loc în data de 26 septembrie 2015, în Parcul Izvor.
Înscrierile se pot face pe site-ul www.casiopeea.org, în zilele de sâmbătă 12 și respectiv 19 septembrie între orele 12:00-16:00 la cafeneaua Elvira Popesco din cadrul Institului Francez din Bulevardul Dacia nr.77 sau la fața locului chiar în ziua competiției, începand cu ora 8:30.

Crosul Casiopeea este o acțiune umanitară bianuală, cu ediții atât la București, cât și la Brașov și care vizează mobilizarea de parteneri, prin achitarea taxei de înscriere de 40 de lei/adult, respectiv 20 de lei la copiii și adolescenții înscriși.
Organizatorii se așteaptă să strângă bani pentru aproximativ 300 de astfel de proteze mamare.

Crosul Casiopeea aduce împreună luptătorii împotriva acestei maladii cumplite – cancerul, cu supraviețuitorii ei și încurajează recuperarea emoțională și reintegrarea socială a femeilor atinse de flagelul cancerului de sân.
Valorile promovate de Asociația Casiopeea sunt cele ale afirmării umanității, inițiativei civice și spiritului unei competiții sportive.

Organizatorii spun că au ales sloganul „Învingătorii poartă roz” pentru ca rozul este culoarea speranței, a vieții și a optimismului, dar este și culoarea simbolică a marșului și Crosului Casiopeea, iar de la an la an, rezultatele acestei inițiative sunt tot mai vizibile și arată nevoia ca statul român să se implice mai mult prin oferirea posibilității de a face controale medicale gratuite, iar cauza femeilor atinse de cancerul la sân să devină o prioritate națională.

5000-6000 de persoane se îmbolnăvesc în fiecare an în România de cancer de sân, iar mai mult de jumătate din femeile diagnosticate cu aceasta boală cumplită suferă o operație de masectomie. Lista de așteptare de anul trecut pe care Asociația Casiopeea o deține pentru femeile care au suferit de o operație de masectomie și care au nevoie de o proteză mamară este de aproximativ 600 de persoane.

Marina Oțelea – Președinte Asociația Casiopeea

Pe de altă parte, un alt obiectiv al Marșului și Crosului Casiopeea vizează prevenția și informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Astfel, fiecare participant adult la acțiunea din 26 septembrie, din Parcul Izvor, va primi un voucher pentru ecografie generală, ecografie mamară și consultație medicină generală.

Cea de-a 6-a ediție a Marșului și Crosului va fi organizată de Asociația Casiopeea alături de Primaria Capitalei și Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
Pentru a veni în sprijinul femeilor cu cancer la sân, participanții se pot înscrie la una din cursele de mai jos:
– copii 6-11 ani (fete și băieți)
– adolescenți 12-16 ani (fete și băieți)
– femei + 16 ani
– bărbați + 16 ani
– marș (pentru toate vârstele)
București FM susține evenimentul.

Autor: Andreea Erhan

Lasă un răspuns