Fotografia ca mod de exprimare

Deschiderea oficială a celei de a doua ediții a festivalului internațional de fotografie Bucharest Photo Week a avut loc ieri, la Muzeul Național al Țăranului Român (sala T. Bănățeanu).

La evenimentul de deschidere, pe lângă artiștii fotografi, au fost prezenți:
– Dr. Virgil Nițulescu, directorul MNȚR
– Troy Moth (Canada), unul dintre invitații speciali ai ediției
– Ionuț Trandafirescu, directorul Bucharest Photo Week

Bucharest Photo Week este primul festival internațional de fotografie găzduit de capitala României, conceput pe ideea de festival urban și este organizat de Grupul Filos.

Bucharest Photo WeekTema ediției de față – travel – a fost aleasă tocmai din dorința de a da un plus de universalitate fotografiei ca mod de exprimare, dimensiune ce nu cunoaște granițe de limbă, naționalitate sau cultură. Îmbinarea celor două pasiuni – fotografia și călătoria – a dat dintotdeauna naștere unor mărturii documentare sau unor opere de artă pură, din zone diverse, de la fotografia din zonele de conflict până la fotografia de wildlife.

Invitații ediției de față acoperă zone vaste de pe mai multe continente, de la tărâmul de poveste al Islandei până la puțin exploratul Myanmar, de la colorata Cuba până în Canada sălbatică sau chiar la Polul Nord, având ca formă de exprimare culturală proiecte ce tratează ca subiect peisajul, fotografia de stradă, fotografia socială, fotografia de portret dar și altele.

Mai multe spații expoziționale, un număr sporit de evenimente susținute de invitați speciali din nouă țări sunt premisele unei ediții care sperăm că va răspunde așteptărilor celor care văd în demersul nostru o bună ocazie de a vedea lumea largă și de a învăța cum aceasta poate fi surprinsă prin ochii digitali ai camerelor foto.

În acest an, la București, poate fi admirată, de asemenea, o selecție importantă de fotografii ce aparțin celei mai mari competiții internaționale de fotografie Sony World Photography Awards.
Vor fi peste 45 de evenimente iar o parte dintre activitățile festivalului Bucharest Photo Week din ultimele zile de festival sunt incluse și în Zilele Muzeului Național al Țăranului Român. Festivalul se desfăşoară până pe 17 septembrie.

„Editia a II-a a Bucharest Photo Week este o urmare a convingerii noastre că un astfel de festival de fotografie trebuie și poate să mijlocească întâlnirea atât de așteptată și benefică dintre artiști din diferite zone ale fotografiei, precum și dintre aceștia și pasionații de frumos, în general. Am arătat ca Bucureștiul poate fi locul unei astfel de întâlniri, că aici, la fel ca în marile orașe ale lumii, fotografia își are locul ei important și bine meritat în viața oamenilor”, a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul festivalului Bucharest Photo Week.

Invitații speciali ai ediției sunt:
Aaron Draper (S.U.A), Troy Moth (Canada), Rogelio Cuéllar (Mexic), Natalia Ciobanu (Rep. Moldova), Miguel Sanchez și Nuria Teson (Spania), Tamara Robeer (Olanda), Jacek Konieczny (Polonia) și Ivan Bogdan (Ucraina)

Locuri de desfășurare: Muzeul Național al Țăranului Român, Clubul Țăranului, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, F64 studio, Education Point, Galeria Labyrinth, Galeria Signum, Red Carpet Studio, Journey Pub, Institutul Cultural Român, Hanul Gabroveni, Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România.

Foto: Liliana Popa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.