Uită o carte undeva!

Alătură-te campaniei internaționale de promovare a lecturii „Oublie un livre quelque part”/ Uită o carte undeva!

Ia o carte şi uit-o pe o bancă, la metrou, într-un parc sau în localul tău preferat. Scrie-i un mesaj celui ce o va găsi, apoi poveşteste celorlalți şi provoacă-i să facă la fel! În acest fel se pot schimba mentalitați şi promova lucruri frumoase!

Cartea de weekendEvenimentul este unul de anvergură. El a pornit în Quebec, dar s-a extins în întreaga lume. În acest moment se înscrie în şirul altor activități de promovare a lecturii precum bookcrossing/livre voyageur, free library. Totodată este considerat ca fiind un fenomen social original, dinamic şi chiar necesar pentru orice societate pentru că astăzi cu noile tehnologii care avansează, tendința de a citi scade din ce în ce mai mult.

Astfel, pe rețelele sociale există mai multe evenimente create în acest sens, fie la nivel mondial, european sau local cum este cazul evenimentului nostru. Astăzi sunt înscrise în jur de 60 000 persoane din întreaga lume. Printre ţările care participă la această iniţiativă se numără Franţa, Spania, Albania, Canada, Portugalia etc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.