Călătorie printr-o lume muzicală încărcată de ritm, entuziasm și divertisment

La ora actuală, în București există foarte mulți muzicieni tineri, foarte talentați, care încearcă să își croiască drum spre inimile spectatorilor. Din păcate, nu întotdeauna găsesc și cadrul cel mai potrivit să facă lucrul acesta și atunci, pentru a se face cunoscuți, acceptă și varianta de a se exprima în cluburi sau restaurante. Este şi cazul tinerilor muzicieni Claudia Ciobanu și Istvan Ilyes.

Claudia Ciobanu - Istvan IllyesÎn această seară, la restaurantul ”La Bordei”, pe B-dul Iuliu Maniu nr.7, începând cu 20:30, cei doi vă propun o seară pe care nu o veţi uita uşor pentru că sunt îndrăgostiți de ceea ce fac și vor să atragă cât mai mulți iubitori de frumos la concertele lor: „Proiectul nostru de Piano Bar își propune să aducă pe scenă o sinestezie între muzica veche și cea nouă, stilurile fundamentale fiind jazz-ul, pop-ul și blues-ul. Având la dispoziție o voce și un pian încercăm să colorăm cât mai mult atmosfera, alternând piese cu textul în limba română cu cele în limba engleză și franceză. Ne propunem să călătorim împreună cu ascultătorii noștri printr-o lume muzicală încărcată de ritm, entuziasm și divertisment, dar și de sensibilitate, profunzime și romantism.
Acordându-ne noi, atât muzical cât și energetic, ne dorim să transmitem publicului starea pieselor în care noi credem, atât a cover-urilor cât și a compozițiilor proprii și să reușim să-i răpim din haosul cotidian preț de câteva ore.”

Claudia Ciobanu a fost invitata Mariei Gheorghiu la Linia de Noapte București FM.

A absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca la secția Artele Spectacolului Muzical și în prezent este masterantă la Universitatea Națională de Muzică din București și studiază compoziție muzică ușoară. S-a împrietenit cu muzica de timpuriu și cel mai drag instrument i-a fost chitara. În această privință a participat la multe festivaluri de folk din țară, unde a obținut diverse premii, de la mențiuni până la trofee și unde a avut ocazia să cânte și să învețe din experiența unor mari artiști. De câțiva ani s-a orientat mai mult spre jazz, blues, pop și rock. Compune, studiază și își dorește să îmbine în recitalurile ei actoria și mișcarea scenică cu interpretarea, pentru că, spune ea, muzica nu poate fi dată mai departe decât atunci când e trecută și simțită prin propria ființă până la contopire.

Istvan Illyes

Studiază Compoziție muzică jazz la Universitatea Națională de Muzică. Trăiește și comunică cel mai bine prin pianul său. Prin muzică a reușit să se descopere și este fascinat de jazz și de funk. A participat la festivaluri de jazz din țară. Desprinderea de realitate și întâlnirea cu eul său adevărat se întâmplă pe scenă, acolo unde totul capătă alt sens, sensul magic al muzicii.

Autor: Maria Gheorghiu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.