OIM: cifra record de imigranti in UE

Peste 350.000 de imigranti au traversat Marea Mediterana de la 1 ianuarie anul acesta si pana in prezent si mai mult de 2600 de persoane au murit pe mare in incercarea de a ajunge in Europa, a anuntat astazi Organizatia Internationala pentru Migratii (OIM).

Circa 220.000 de migranti au sosit in Grecia, si circa 115.000 in Italia, a precizat OIM intr-un comunicat de presa. Mai mult de 2000 de imigranti au sosit in Spania si o suta in Malta, a adaugat OIM.

Prin comparatie, in tot anul 2014 Marea Mediterana a fost traversata de 219.000 de imigranti, a mai spus OIM.

Agentia DPA relateaza, la randul sau, ca Germania se pregateste pentru sosirea unui val masiv de imigranti, estimarile guvernului de la Berlin privind fondurile necesare pentru integrarea lor ridicandu-se la mai multe miliarde de euro.

Autorităţile din Stuttgart si Frankfurt au anuntat astazi sosirea a circa 200 de persoane, dar oficialii se pregatesc pentru sosirea unui număr mult mai mare de imigranti în zilele urmatoare.

Conform autoritatilor din Salzburg, Austria, circa 2.000 de persoane se află in drum spre Germania dupa ce au petrecut noaptea in gara din oras.

La Budapesta, autoritatile au inchis temporar gara Keleti luata cu asalt de imigranti, si apoi au redeschis-o dar numai pentru persoanele care au documente valabile pe teritoriul UE.

Astfal, circa de 2.000 de imigranti care incercau sa ajunga in Germania au ramas fara posibilitatea de a pleca mai departe.

Ministrul german al muncii, Andrea Nahles, a cerut suplimentarea cu 1,5 miliarde de euro a bugetului pentru cheltuieli sociale şi programe de integrare a imigrantilor pe piaţa muncii.

Frontex, agentia europeana pentru securitatea frontierelor UE, a anuntat ca alti peste 23.000 de imigranţt au sosit în Grecia doar in ultima saptamana.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.