Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost reţinută de DNA!

Alina Bica, fosta şefă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a fost reținută astăzi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA. Potrivit avocatei sale, Laura Voicu, Bica este acuzată că ar fi primit suma de 17.500 euro pentru a clasa un dosar aflat pe rolul DIICOT, în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

„Alina Bica a fost reținută pentru 24 de ore, în baza unui denunț formulat de fostul consilier Mihăilescu, care și-ar fi amintit după foarte mulţi ani de zile că ar fi primit ceva. Este vorba de fabuloasa și exorbitanta sumă de 17.000 euro, din care doamna Bica ar fi primit o parte. Am întrebat procurorul de caz dacă doamna Bica este atât de periculoasă și infracțiunea pentru care dânsa este cercetată în calitate de inculpat și cuantumul mitei ar justifica legal această reținere, pentru că arestarea preventivă este o stare excepțională, și că acest amărât de Cod prevede până la arestarea preventivă o serie de alte măsuri care pot fi aplicate. Am întrebat dacă pentru această sumă de 17.000 euro se impune această arestare preventivă”, a afirmat Laura Voicu, la ieșirea din sediul DNA.

Avocata a precizat că nu poate fi vorba despre o trădare din partea lui Ionuț Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica de la DIICOT, ci de „minciuni”, pentru că acesta este inculpat într-un dosar și încearcă să-și îmbunătățească situația.

În același dosar, a fost reținut și fostul șef al ANAF, Șerban Pop, acuzat că a primit suma de 230.000 de euro de la Horia Simu.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.