Festivalul „George Enescu” îţi aduce cea mai bună muzică clasică!

Astăzi, în prima zi de toamnă, Festivalul Internaţional „George Enescu” are o agendă pe cât de bogată, pe atât de interesantă.
La ora 17:00, la Ateneul Roman are loc un concert al Cvartetului Belcea, invitat fiind violoncelistul Valentin Erben. În program puteţi asculta Cvartetul de coarde nr 14 în Do Diez Minor de Ludwig wan Beethoven şi Cvintetul pentru 2 viori, violă şi două violoncele op 163 în Do Major.

Despre Cvartetul Belcea, publicaţia „The Scotman” scria:
„Combinaţia dintre Cvartetul Belcea şi Beethoven a arătat o potrivire perfectă (…) A fost ca şi cum muzicienii s-ar fi aflat pe un covor fermecat, teleportându-şi brusc publicul într-o lume a frumuseţii alese, pe alocuri chiar diafane”.

george-enescuDe la ora 20:00, la Sala Mare a Palatului puteţi asculta concertul susţinut de Israel Philarmonic Orchestra, cu concursul Corului Filarmonicii „George Enescu” sub bagheta dirijorului Zubin Mehta.

Concertul se va deschide cu poemul simfonic „Vox Maris” de George Enescu, solist fiind Marius Vlad Budoiu, şi va continua cu Simfonia a 9-a in Re Major.
Poemul „Vox Maris” a fost scris de George Enescu în memoria pianistei Elena Bibescu. Lucrarea a fost terminată de marele compozitor în anul 1954. Din păcate George Enescu nu a mai apucat să o asculte în concert. În Bucureşti „Vox Maris” a fost cântată prima dată în concert în 1964.

Cei care doresc să asculte concertul de la Sala Palatului şi nu au mai găsit bilet pot să meargă la Grand Cinema&More de la Băneasa Shopping City.
De asemenea, nu treceţi indiferenţi pe lângă Spaţiul Verde de lângă Sala Palatului unde puteţi vedea expoziţia “Eternul Enescu” care cuprinde trei instalaţii sub formă de instrumente muzicale de dimensiuni monumentale care au ca simbol comun vioara, realizate în tehnica mixed-media, combinând mai multe materiale pentru un efect artistic deosebit.

Autor: Cristina Toma

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.