Consens pe tema Codului Fiscal

Discuţiile între liderii partidelor parlamentare din această dimineaţă s-au încheiat cu un acord, a declarat preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

Actul normativ va fi adoptat în forma iniţială – aprobată de Parlament – dar unele măsuri vor fi aplicate în etape.
Mai exact, TVA va fi redus la 20% anul viitor şi la 19% în 2017, iar supraacciza pe carburanţi va fi eliminată tot în 2017.
Impozitul pe construcţii speciale se va elimina şi el din 2017.

„Modificările la Codul fiscal vor fi adoptate în forma inițială care a fost adoptată în Parlament, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat. TVA — va fi o reducere de până la 20% cotă de TVA începând cu 1 ianuarie 2016 și 19% începând cu 1 ianuarie 2017. Impozitul pe construcțiile speciale, taxa pe stâlp — va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017, cu o excepție solicitată de ministrul Agriculturii referitoare la construcțiile speciale din agricultură. Această taxă va fi eliminată de la 1 ianuarie 2016. Supraacciza la carburanți va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017. Plafonarea contribuțiilor la asigurările de sănătate va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2017, este vorba de plafonarea acestei contribuții la cinci venituri medii brute pe economie. De asemenea, reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% va fi operată începând cu 1 ianuarie 2017”, a explicat Dragnea, la finalul negocierilor.

Toate aceste măsuri vor asigura un deficit bugetar de sub 2%, a mai spus Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.