Sibiul de odinioară…

Weekend-ul acesta, în Pădurea Dumbrava, de la marginea Sibiului, se va retrăi atmosfera petrecerilor de 23 august. Evenimentul se numeşte “Sibiul de odinioară” şi va aduce în faţa publicului şlagărele anilor ’80 şi interpreţii lor, jocurile copilăriei din acele vremuri, tradiţionalii mici cu bere la halbă, dar şi plăcinte, siropuri şi prăjituri de casă. Petrecerea în aer liber are loc în zona de camping din Dumbrava Sibiului, locul tradiţional pentru ieşirile la iarbă verde ale sibienilor, la sărbătorile de altădată. Vor fi două seri de concerte cu muzica trupelor şi cântăreţilor care au umplut viaţa multor generaţii.

Sibiul de odinioaraSâmbătă seară va fi reînviată atmosfera festivalurilor rock de pe vremuri: pe scenă vor urca trupele Compact, Riff, Semnal M şi Iris alături de Cristi Minculescu. Duminică, publicul va putea să fredoneze melodii de altădată, alături de câteva dintre vocile de aur ale muzicii uşoare şi folk: Ileana Şipoteanu, Mihai Constantinescu, Stela Enache, Ducu Bertzi şi Gheorghe Gheorghiu. În ambele zile, concertele încep la ora 18:00, iar intrarea este liberă.

Copiii de astăzi se vor putea distra cu jocurile copilăriei părinţilor şi bunicilor lor: „Raţele şi vânătorii”, „Ţară, ţară, vrem ostaşi”, concurs de alergat în saci, de cărat cartofii cu roaba sau de tras cu cornete, campionate de zală sau elastic, şotron, zig-zag, maţe încurcate sau desene pe asfalt sunt printre propunerile de distracţie pentru cei mici.

De asemenea, actorii Teatrului Gong din Sibiu vor pune în scenă două spectacole inspirate de poveştile lui Ion Creangă: „Capra cu trei iezi şi „Poveştile copilăriei”. Tot pentru nostalgici, va fi şi o expoziţie de maşini retro din anii ’60-’80, printre care Dacii, IMS-uri, TV-uri şi bătrâne Mercedesuri.

Publicul va putea admira dar şi închiria, pentru o plimbare pe două roţi, vechile scutere Vespa. De asemenea, amatorii de mişcare pot explora traseele din Pădurea Dumbrava în plimbări cu biciclete care vor putea fi închiriate gratuit de la centrul I’Velo care va fi deschis, în cele două zile, în Pădurea Dumbrava, între orele 12:00 şi 22:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.