260 de blocuri din sectorul 3 vor fi reabilitate termic până la sfârşitul anului

260 de blocuri din sectorul 3 vor fi reabilitate termic cu fonduri europene. Lucrările vor fi executate până la sfârşitul anului, a anunţat astăzi primarul Robert Negoiţă, într-o conferinţă de presă. Valoarea totală a proiectelor este de 530 de milioane de lei.

”Termenul de finalizare este foarte scurt; (blocurile – n.r.) trebuie să le terminăm până la 31 decembrie. Lucrările nu au început încă la toate, dar dacă nu reuşim să le finalizăm până la 31 decembrie, vom suporta costurile de la bugetul local pentru ceea ce nu s-a executat, ceea ce este o mare greutate pentru noi. Dacă nu reuşim să le închidem până la sfârşitul lunii mai anul viitor – sper să nu se întâmple la niciun bloc -, se pierde finanţarea totală”, a spus Negoiţă.

Proiectele sunt finanţate în proporţie de 60% de comunitatea europeană, restul de 40% fiind suportat de către bugetul local.

Potrivit edilului sectorului 3 al Capitalei, procedura europeană prevede ca locatarii să aibă de achitat o cotă de participare, dar speră să găsească soluţii pentru ca ei să poată beneficia de execuţia lucrărilor în condiţii avantajoase.

Blocurile ce urmează a fi reabilitate termic sunt situate pe străziled Mihai Bravu, Rm.Vâlcea, sold. Nicolae Sebe, Liviu Rebreanu, Fizicienilor, Murgeni, Baba Novac, Barajul Dunării, Codrii Neamţului, Răcari, Rm. Sărat, Lunca Bradului, Complexului etc.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.