Salvamarii mențin steagul roșu în sudul litoralului

Litoral-valuriSalvamarii menţin steagul roşu în sudul litoralului, pentru că marea este în continuare agitată, iar curenţii puternici.
Bilanţul victimelor Mării Negre spune tot: 8 persoane au muriţ, iar alte zeci au fost salvate de la înec de medici şi salvamari.

În ultimele 3 zile, ambulanța a fost solicitată în 17 cazuri de înec în stațiunile litoralului, în patru situații fiind constatat decesul la fața locului, a declarat purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Constanta, dr. Claudia Tatarici.

În Năvodari, Mamaia şi Constanţa a fost înregistrată o singură persoană dispărută în mare şi niciun caz de înec, datorită eforturilor uriaşe ale salvamarilor, care au intervenit în 50 de cazuri, reuşind să-i salveze pe turiştii aventuroşi de la înec.

În schimb, în sudul litoralului, marea învolburată a făcut victime la Costineşti, Neptun, Olimp, Mangalia şi Vama Veche, iar zeci de persoane au fost scoase din valuri în ultimul momenţ în urma unor intervenţii extrem de dificile ale salvamarilor.

Sursă: Radio Constanța

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.