Pro Istoria Fest revine la Cetatea Enisala

Cel mai amplu festival itinerant de promovare a obiectivelor cultural-istorice şi turistice din Romania readuce muzica bună şi tradiţiile locale la poalele Cetăţii Enisala.

Pro Istoria _Cetatea Enisala in 2012Cea de a doua ediţie Pro Istoria Fest va avea loc în zilele de 28 şi 29 august, sub forma unui festival adresat iubitorilor de muzică şi de activităţi în aer liber de toate vârstele. Farmecul festivalului va fi sporit de peisajul superb care înconjoară cetatea şi de lacul Razelm.

În programul Pro Istoria Fest 2015 îi regăsim în data de 28 august pe Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Vintilă, Alexandra Uşurelu şi Zoli Toth Project, iar în data de 29 august pe Mircea Baniciu & Band, Marius Baţu, Alina Manole şi grupul Folk Frate!.

Mai mult, spectatorii vor fi întâmpinaţi în cele două zile de festival cu spectacole de folclor local şi teatru de păpuşi. Pro Istoria Fest pune la dispoziţia participanţilor activităţi pentru toate vârstele: ateliere de modelaj, sculptură, pictură şi împletituri, tenis de masă, tir cu arcul, înălţare de zmee, pinata şi multe alte jocuri. Cântecele se vor auzi până târziu în noapte în jurul focului de tabară pregătit de organizatori.

Pro Istoria Fest face parte dintr-o serie de proiecte al căror start a fost finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa 5 — Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, domeniul principal de intervenție, 5.3 — Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.