ONG-urile date afară de la Agenția de Mediu

Astăzi, Comisia tehnică din cadrul Agenției de Mediu Bucureşti dezbate proiectul ce vizează construirea unui mall pe Calea Victoriei, în perimetrul delimitat de străzile Banului, General Budisteanu și Calea Victoriei. Mai multe ONG-uri și câțiva cetățeni au dorit să ia parte la lucrările comisiei, pentru a-și exprima punctele de vedere cu privire la proiectul mall-ului de pe Calea Victoriei. Ei spun că viitorul complex, cu funcțiuni locative și comerciale, va aduce un trafic suplimentar ce nu va putea fi preluat de către Calea Victoriei. Totodată, complexul nu ar avea prevăzute suficiente locuri de parcare și ar reprezenta un pericol pentru Palatul Știrbei, un monument istoric cu o vechime de aproape 200 de ani mai spun cei care se opun proiectului.

In spiritul transparenței deciziei administrative, reprezentanții ONG-urilor, cetățenii și jurnaliștii au fost dați afară din sala de ședință, pe motiv că nu sunt membrii ai Comisiei tehnice.
Dacă astăzi proiectul mall-ului de pe Calea Victoriei va primi avizul de mediu, la finele lunii septembrie, el ar putea intra pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București, pentru a primi votul de oportunitate.
Nicusor Dan, președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, spune că, dacă proiectul va primi avizul de mediu, acesta va fi atacat in contencios administrativ de către ONG-uri.

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.