Bani europeni pentru victimele inundatiilor

Aproape 8,5 milioane de euro compensatii vor primi de la UE romanii afectati de inundatiile de anul trecut, a anuntat astazi Corina Crețu, comisarul european pentru politici regionale.

„Sunt bucuroasă să pot anunța astăzi, 6 august, că aproape 8,5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene sunt disponibili pentru România, în urma aprobării Deciziei Comisiei de către Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene” a declarat Corina Cretu intr-un comunicat de presa

“Acest ajutor financiar va sprijini populația afectată de inundațiile extinse din luna mai și din vara anului 2014. Prima inundație a afectat 30 de județe din România și a distrus rețele vitale de transport, apă, energie și telecomunicații, precum și case și ferme. Cetățenii au trebuit să fie evacuați și fermierii au pierdut recolte și animale. Multe școli, spitale, clădiri publice și bunuri culturale au fost inundate”.

În lunile iulie și august 2014, precipitațiile abundente, inundațiile și alunecările de teren au afectat peste 126.000 de locuitori din cinci județe ale regiunii Olteniei, în sud-estul României.

“Aceste inundații devastatoare au provocat incertitudine și teamă cu privire la viitorul fermierilor care și-au pierdut întreaga producție, copiilor care nu au mai putut merge la școală și familiilor care și-au văzut locuințele distruse. Pentru toți acești oameni care au arătat foarte mult curaj, autoritățile au luat o decizie înțeleaptă: au apelat la solidaritatea europeană” a adaugat comisarul european.

Corina Cretu a mai precizat ca“ Ajutorul financiar va sprijini comunitățile, contribuind la acoperirea costurilor operațiunilor de recuperare, precum și la acoperirea parțială a costurilor de salubrizare a zonelor afectate, de refacere a infrastructurii și restabilire a serviciilor.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.