Spre Europa, cu pretul vietii

Peste 2.000 de imigranti ilegali au murit numai in acest an in incercarea de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa, a anuntat astazi Organizatia Internationala pentru Migratii (OIM), citata de Agentia France Presse ( AFP).

Cifra de 2000 de victime a fost depasita in cursul weekend-ului trecut, dupa sosirea celor mai noi grupuri de imigranti a precizat OIM.

Conform OIM, de la 1 ianuarie si pana acum in Europa au sosit 188.000 de imigranti ilegali, marea lor majoritate traversand Mediterana. Organizaia se asteapta ca cifra de 200.000 de imigranti ilegali sa fie atinsa “foarte curand”.

Grecia este tara cea mai afectata de acest flux masiv: aproximativ 97.000 de imigranti si de refugiati au sosit in Grecia de la 1 ianuarie, in timp de in Italia au sosit 90.500 de persoane.

Conform OIM cele mai multe decese au loc in incercarile de traversare a Mediteranei din Africa de Nord catre Italia.

Pe această ruta, si-au pierdut viata, 1.930 de oameni, fata de saizeci cati au murit pe ruta dinspre Turcia si Siria catre Grecia.

OIM a dat drept exemplu cazul a 14 cadavre aduse zilele trecute in portul sicilain Messina, dupa ce imigrantii au murit de sete pentru ca apa potabila a fost folosita pentru a raci motorul navei care ii transporta.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.