UPDATE: 8 poliţişti de la circulație, dar și adjunctul de la Brigada Rutieră eliberaţi

UPDATE 15:30

Adjunctul Poliţiei Rutiere Bucureşti, Daniel Piştea, şi alţi şapte poliţişti de la Brigada Rutieră şi Secţia 2 din Capitală, acuzaţi că au încercat să muşamalizeze un accident rutier, vor fi cercetaţi în libertate, a decis sâmbătă Judecătoria Sectorului 1.

Magistraţii au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 de arestare preventivă a celor opt poliţişti, însă decizia nu este definitivă. Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

Daniel Piştea, adjunct Brigada Rutieră Bucureşti, împreună cu Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, ofiţerul Marius Maghiari şi alţi cinci poliţişti au fost arestaţi de Judecătoria Sectorului 1 pentru că ar fi încercat să muşamalizeze un accident produs de Marius Maghiari.

ORA 8:30

Judecătoria Sectorului 1 a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comisarului Daniel Piştea, adjunct Brigada Rutieră Bucureşti, a comisarului Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie şi a lui Marius Maghiari, şef al unui serviciu din cadrul Brigăzii Rutiere.

În acelaşi dosar au fost arestaţi poliţiştii de la Secţia 2 Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre, dar şi poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată de cei opt poliţişti.

Comisarii Ioan Daniel Bocan şi Daniel Piştea, împreună cu alţi doi poliţişti de la Brigada Rutieră şi trei de Secţia 2 de Poliţie sunt acuzaţi că ar fi încercat să muşamalizeze un accident rutier produs de ofiţerul Marius Maghiari.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, poliţistul Marius Maghiari ar fi accidentat o femeie pe raza Secţiei 2 Poliţie, dar incidentul a fost încadrat la accident de muncă.

Cei opt poliţişti au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care au propus şi arestarea acestora.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au refuzat să comenteze acest caz.

„Având în vedere că în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului, nu suntem în măsură să oferim date, ele căzând sub incidenţa prevederilor Codului de procedură penală. Poliţia Capitalei sprijină instituţiile abilitate în instrumentarea acestui caz şi aplică principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Șapte dintre ei sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi de fals în acte, iar cel care ar fi comis accidentul este acuzat de părăsirea locului accidentului şi instigare la fals.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.