Ziua României la Expoziția Milano 2015

Potrivit tradiției, fiecare țară participantă la Expo Milano 2015 își alege o zi națională, astfel că astăzi, pe 29 iulie, este organizată Ziua României care coincide cu Ziua Imnului Național.

Programul dedicat evenimentului va începe cu ceremonia oficială de arborare a steagurilor și de intonare a imnurilor naționale.

După acest moment oficial, în cadrul pavilionului țării noastre la Milano vizitatorii expoziției vor avea ocazia să ia parte la un moment artistic de dansuri populare, să admire costumele tradiționale românești într-un  spectacol de culoare și sunet susținut de Ansamblul folcloric ‘Cindrelul – Junii Sibiului’ și să asiste la un concert al Grupului ‘Trio Vernescu’.

De asemenea, va fi organizat un forum de afaceri și investiții în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României la care vor participa oameni de afaceri români și italieni cu scopul de a dezvolta noi parteneriate de colaborare, dar și proiecte ale investitorilor de succes italieni în România.

Delegația țării noastre la eveniment va fi condusă de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Din partea Radio România, care este partener media, este prezent președintele-director general, Ovidiu Miculescu.

România participă la Expo Milano 2015 cu un pavilion propriu, construit pe o suprafaţă de 887 mp.

Conceptul Pavilionului pornește de la reinterpretarea arhitecturală a unei locuinţe româneşti tradiţionale, integrate în fluxul contemporan prin mijloace moderne de prezentare audio-video, soluţii tehnologice inovatoare.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.